Brnabić: Srbija ne može da se ucenjuje

Predsednica Vlade Ana Brnabić izrazila nadu da će Evropska unija prepoznati ogromnu želju, rad i fleksibilnost Srbije da se reši pitanje Kosova i Metohije.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.03.2018.

09:07

Brnabić: Srbija ne može da se ucenjuje
Tanjug, Zoran Žestiæ

Istovremeno, istakla je da Srbija nije zemlja koja je ekonomski, politički i društveno slaba, te da ne može da se ucenjuje.

Komentarišući jučerašnji sastanak sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom, premijerka je kazala da su stavovi Srbije i SAD po pitanju južne srpske pokrajine jako različiti, te da se ona kao, kako kaže, "nova u politici", trudi da zdravorazumski objasni da to "što oni štite i predlažu, nema naročitog smisla u standardima".

Brnabić je na TV Pink kazala da Srbija pokušava da izvuče najbolje iz saradnje sa SAD po tom pitanju, i naglasila da je najveći deo posla u toj oblasti preuzeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čime je, kako kaže, Vladi ostavio prostora da se bavi ekonomskim i drugim temama.

Ona je najavila skori dolazak visokih političkih predstavnika Švajcarske i Norveške, i istakla da je važno da Srbija posveti pažnju gra]enju boljih odnosa sa drugim zemljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: