Sin žrtve "Zemunaca" uhapšen zbog "učestvovanja u ubistvu"

Ljubomir Lainović (22), sin Branislava Lainovića koga je 2000. likvidirao zemunski kriminalni klan, uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Petra Arsića

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.03.2018.

16:16

Sin žrtve
Ilustracija: Thinkstock

Lainoviću je određen pritvor do 30 dana, a u ovom slučaju osumnjičena su još dvojica mladića, koji su u bekstvu i za kojima su raspisane poternice.

Portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Tatjana Sekulić rekla je Tanjugu da je Lainović saslušan u utorak u tužilaštvu, koje je tražilo da mu se odredi pritvor.

Navela je da mu se na teret stavlja krivično delo pomaganje u teškom ubistvu.

Portparolka suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je sudija za prethodni postupak u utorak doneo rešenje kojim je osumnjičenom određen Lj. L. pritvor do 30 dana, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog opasnosti da će ometati krivični postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Istim rešenjem sudija je prema dvoje osumnjičenih, koji se nalaze u bekstvu odredio pritvor do 30 dana, koji će se računati od dana i časa njihovog lišenja slobode, napomenula je Stankovićeva.

Takođe, kako je dodala, prema osumnjičenima koji su u bekstvu je naređeno izdavanje poternice.

Terete se za izvršenje krivičnog dela teško ubistvo i teško ubistvo u pomaganju, napomenula je Stankovićeva.

Arsić je ubijen 28. februara ujutru ispred kafića „3K“ u beogradskom naselju Vidikovac.

Mediji su preneli mu je nakon svađe pucao u glavu S. Ð. (22), koji je u bekstvu, kao i da se sumnja da je motiv ubistva povezan sa ubistvom ispred kluba „Nana“ u decembru 2017.

Branislava Lainovića, poznatijeg u Novom Sadu pod nadimcima Dugi i Lajavi, ubili su 20. marta 2000. godine ispred hotela "Srbija" u Beogradu pripadnici nekadašnjeg zemunskog kriminalnog klana Miloš Simović i Sretko Kalinić, koji su zbog toga osuđeni na višegodišnje kazne zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: