Rusija: Nemamo nikakve veze sa trovanjem Skripalja

Rusija ne prihvata "neosnovane" optužbe i ultimatume Londona koji traži objašnjenje Moskve o trovanju bivšeg špijuna Sergeja Skripalja, navode iz Kremlja.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.03.2018.

11:10

Rusija: Nemamo nikakve veze sa trovanjem Skripalja
Foto: GettyImages

"Moskva ne prihvata neosnovane i neproverene optužbe i jezik ultimatuma", rekao je na konferenciji za novinare Dmitrij Peskov i dodao da se Moskva nada da će "prevladati zdrav razum".

Upitan da kaže da li Moskva strahuje od rizika međunarodne izolacije oko slučaja otrovanog bivšeg špijuna.

"Nadamo se da će zdrav razum prevladati i da će druge zemlje bar stati da razmisle da li ima bilo kakvog dokaza ili nema nikakvog i da li su optužbe upućene Moskvi zasnovane na nečemu", rekao je Peskov, prenosi ruska agencija TASS.

Peskov je ponovio da Rusija nema nikakve veze sa onim što se dogodilo u Velikoj Britanij.

Britanska premijerka Tereza Mej obećala je kontramere ako Rusija ne ponudi objašnjenje kako je nervni agens, razvijen u nekadašnjem Sovjetskom Savezu, dospeo u Solzberi.

Dvostruki agent Skripalj i njegova ćerka Julija nađeni su prošle nedelje u nesvesnom stanju na klupi u engleskom gradiću Solzberiju, a i dalje su u kritičnom stanju.

Jedna od mera koje bi Britanija mogla da uvede protiv Rusije moglo bi da bude zatvaranje ruske televizije RT, koja se smatra organom propagande Kremlja i već je pod prismotrom britanskog regulatornog tela za medije.

Peskov je rekao da bi bilo kakva "ilegalna mera" protiv neke ruske medijske kuće u Velikoj Britaniji svakako dovela do uzvratnih mera "na osnovu reciprociteta".

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova juče je odbacilo reakciju britanskih vlasti na napad kao "provokativnu" i navelo da sumnja da je trovanje "još jedan beskrupulozan pokušaj vlasti Velike Britanije da diskredituju Rusiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: