Đilas pisao ambasadoru, SNS objavila saopštenje

Nosilac liste "Beograd odlučuje - ljudi pobeđuju" na beogradskim izborima Dragan Đilas uputio je pismo norveškom ambasadoru u Srbiji Arnesu Sanesu Bjornstadu.

Izvor: B92

Utorak, 13.03.2018.

17:21

Đilas pisao ambasadoru, SNS objavila saopštenje
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

On je u pismu naveo da su izbori održani u atmosferi straha, potpune medijske blokade opozicije, kupovine glasova na razne načine i upisivanja lažnih Beograđana u biračke spiskove.

U pismu pod naslovom "Zašto hvalospevi (predsedniku Srbije Aleksandru) Vučiću kad SNS krši evropske standarde", Đilas je pozvao ambasadora Norveške kao zemlje privržene evropskim vrednostima da ne žmuri pred kršenjem evropskih vrednosti u Srbiji.

Đilas je pismom reagovao na intervju norveškog ambasadora listu Danas proteklog vikenda. On je naveo da mu nije bilo baš najjasnije "zašto ambasador zemlje koja nije članica EU ima potrebu da objašnjava šta od uslova Srbija treba da ispuni da bi postala deo EU", ali da mu se ne obraća zbog toga već zbog činjenica koje je ambasador izneo o beogradskim izborima.

Đilas je ambasadoru napisao da je u pravu kada govori o nejedinstvu u proevropskoj opoziciji, kao jednom od razloga za Vučićevu ubedljiivu pobedu, ali je dodao da "postoji i jedan mnogo značajniji razlog pobede SNS".

"Beogradski izbori su održani u atmosferi straha, potpune medijske blokade opozicije, kupovine glasova na razne načine i upisivanja lažnih Beograđana u biračke spiskove", naveo je Đilas u otvorenom pismu objavljenom u listu Danas.

Đilas je u pismu pojasnio navode o ucenama zaposlenih u državnoj i gradskoj administraciji, kao i u javnim i komunlnim preduzećima, nezakonitom vođenju evidencije na biračkim mestima, kupovini glasova, upisivanjima u birački spisak, kontroli medija izrazivši uverenje da ambasador Norveške kao "zemlje privržene evropskim vrednostima, sasvim sigurno ne bi žmurio nad nad kršenjem evropskih vrednosti" u Srbiji da je za njih znao.

"Verujem da sada kada imate sve informacije i nećete. Zato ću sa nestrpljenjem narednih dana kupovati Danas, iščekujući vaš novi intervju, ili bar izjavu na ovu temu. Mislim da Beograđani koji su vam pružili gostoprimstvo to zaslužuju", dodao je Đilas.

Povodom pisma koje je Đilas uputio ambasadoru Norveške u Srbiji, gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) je danas ocenio da je "licemerno" da Đilas daje savete ambasadorima šta će da govore.

Kako je navedeno u saopštenju SNS, "Krajnje je licemerno da Đilas ambasadorima nekih država daje savete šta će da kažu" i "komično je i sаmo to što Đilаs govori o evropskim vrednostimа".

"Može se reći dа je Đilаs dosledаn u pokušаjimа dа odredi štа će biti sаdržаj medijа, ko može, а ko ne može dа se pojаvi i štа sme, а štа ne sme dа kаže", saopštila je SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: