"Stvorena nova scena, sa jedne SNS i SPS, a sa druge..."

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković ocenio da su rezultati beogradskih izbora stvorili novu političku scenu.

Izvor: B92

Utorak, 13.03.2018.

14:35

Tu scenu, kako kaže, jednu stranu čine SNS i SPS, a drugu opozicija koja je prešla cenzus.

Janković veruje da je nova opoziciona scena šansa da opozicija prestane da se bavi sobom i da počne da se bavi Srbijom.

Govoreći o narednim koracima Pokreta, Janković je rekao da je prvi cilj da PSG ojača svoju političku, programsku i kadrovsku osnovu i okupi ljude i ideje demokratske, gradjanske i proevropske orijentacije.

Cilj je, dodao je, i da se nastavi i ojača saradnja sa partnerima sa beogradskih izbora i da se ta saradnja proširi na celu Srbiju.

Naveo je da je i da se Pokret priprema za nova sučeljavanja sa SNS-om, jer, kako kaže, imaju razloga da veruju da će Aleksandar Vučić odlučiti da raspiše i nove parlamentarne izbore.

Janković je rekao da će se truditi da njegova odbornička grupa bude najbolja odbornička grupa u beogradskoj Skupštini.

On je odgovarajući na pitanja novinara precizirao je da će svi partneri koji su na beogradskim izborima podržali Dragana Đilasa, imati svoje odborničku grupu koje će najbliže sarađivati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: