Sprečen šverc auto-delova za Nemačku

Caranici Srbije su na graničnom prelazu Preševo, sa Makedonijom, sprečili krijumčarenja auto-delova vrednosti veće od 20.000 evra.

Izvor: B92

Utorak, 13.03.2018.

13:01

Sprečen šverc auto-delova za Nemačku
EPA-EFE Sascha Steinbach

Kako je saopšteno, delove je pokušao da prokrijumčari jedan državljanin Turske koji je putovao u Nemačku. Pregledom njegovog automobila carinici su u prtljažniku našli auto-delove ispod ličnih stvari, a najskuplje ispod suvozačevog sedišta.

To su alat za "volvo", "daf" i "skanija", dizne, ventili pritiska, gumice za reparaciju, osigurači i pumpe "boš", vrednosti dva i po miliona dinara (20.500 evra).

Vozač automobila, koji ima prebivalište u Beogradu, rekao je carinicima da je hteo da prijavi auto-delove, ali da mu je faktura navodno zadržana u Makedoniji. Naveo je i da nije nameravao da ih proda na srpskom, već na nemačkom tržištu.

Pošto je on stranac, sproveden je hitan prekršajni postupak, čiji je ishod novčana kazna od 100.000 dinara, i zaštitna mera oduzimanja neprijavljenih auto-delova i automobila kojim su krijumčareni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: