Mislite da je zima prošla? Ne, nije

Prave prolećne temperature koje nas greju od vikenda zadržaće se u Srbiji do subote. Već drugog dana vikenda očekuje nas promena vremena.

Izvor: B92

Utorak, 13.03.2018.

09:47

Mislite da je zima prošla? Ne, nije
Ilustracija: Thinkstock

Prema aktuelnim podacima RHMZ-a, do petka se predviđa da će biti uglavnom sunčano, povremeno s kišom i najvišim dnevnim temperaturama oko 15 stepeni. Jutarnje temperature biće oko sedam stepeni.

Zahlađenje s kišom očekuje se u subotu, a od nedelje temperature bi trebalo da počnu da padaju. U ponedeljak se očekuje, prema sadašnjim prognozama "Jahu vedera", najviša dnevna temperatura 5 stepeni, dok će jutarnja biti nula.

"Promena vremena nastupiće drugog dana vikenda. Uslediće jače zahlađenje, koje će se produžiti i na prvi deo naredne nedelje. Snežne padavine biće na planinama, gde će se povećati njegova visina, a za niže predele još nije jasno kakva će situacija biti", kaže Slobodan Sovilj, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda za "Blic".

Prema njegovim rečima, to zahlađenje trajaće oko tri-četiri dana, ali nas nakon toga ne očekuju ovako visoke temperature za ovo doba godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: