"Godinama bio 'izdajnik', a onda odjednom postao 'Zoran'"

Predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić naveo je na Tviteru da je Zoran Đinđić preko noći, kako kaže, “od najgoreg kriminalca postao Zoran”.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.03.2018.

21:44

“Đinđić, godinama etiketiran od medija i skoro svih političkih protivnika kao ‘najgori kriminalac i izdajnik’. Pred smrt imao samo 5-6% podrške naroda. Preko noći za sve postaje Zoran, čovek u koga se svi kunu. Mediji, vlast, opozicija, a cela nacija glasno oplakuje. Srbija”, naveo je Šapić.

Na današnji dan navršava se 15 godina od kada je premijer Srbije i lider Demokratske stranke Zoran Đinđić ubijen ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Zbog organizovanja ubistva premijera na 40 godina zatvora osuđen je bivši komandant "crvenih beretki" Milorad Ulemek, kao i Zvezdan Jovanović koji je neposredni izvršilac ubistva i bivši Ulemekov zamenik.

Politička pozadina ubistva Đinđića još nije otkrivena.

Đinđić je bio prvi premijer Srbije posle pada režima Slobodana Miloševića 2000. godine i dolaska na vlast Demokratske opozicije Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: