"Ne postoji istraga pozadine ubistva Zorana Đinđića"

Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da ne postoji istraga političke pozadine ubistva bivšeg premijera Srbije i lidera DS Zorana Đinđića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.03.2018.

16:29

Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

"Ne postoji istraga političke pozadine ubistva Đinđića i oni koji na njoj insistiraju zavaravaju narod i unose zabunu sa namerom da ovo društvo ne izađe iz konfliktne situacije", kazao je Tadić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, svi koji su neposredni izvršioci ubistva Đinđića ili oni koji su iz političkih stranaka učestvovali u organizaciji i podstrekivanju ubistva su bili deo jedne te iste istrage.

"Ako je neki političar ili politička stranka učestvovao u zaveri ili podstrekivanju ubistva Zorana Đinđića, oni su bili predmet istrage koja je dovela do osude, zatvaranja i hapšenja", kazao je Tadić i dodao da su predmet istrage bili i Vojislav Koštunica, Vojislav Šešelj i Nebojša Čović.

Tadić je istakao da, ukoliko dođe do novih saznanja da su neki političari učestvovali u tome, da onda treba da se pokrene nova istraga i da se u sudskom postupku dođe do odgovora.

"Postoji samo učešće u ubistvu, zavera pred ubistvo, podstrekivanje i izvršenje ubistva i policija i tužilaštvo vrše istragu za to. To je sva istina i o političkoj pozadini i ubistvu Đinđića", istakao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: