Turci napreduju u Siriji – podignuta zastava u Džinderesu

Turska vojska je saopštila da su njene snage zauzele Džinderes, važan grad u sirijskoj enklavi Afrin koji je dosad bio pod kontrolom boraca sirijskih Kurda.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.03.2018.

22:15

Turci napreduju u Siriji – podignuta zastava u Džinderesu
Foto: Freeimages

U saopštenju se navodi da su trupe "preuzele kontrolu" nad mestom Džinderes, par sati pošto je državna agencija javila da su turski vojnici i njihovi sirijski saveznici ušli u grad na jugozapadu enklave.

Privatna agencija Dogan je prenela da je Džinderes zauzet posle jednodnevnih borbi i da su vojnici podigli tursku zastavu u centru grada.

Turska je 20. januara pokrenula ofanzivu u Afrinu s ciljem da odatle istera borce sirijskih Kurda koje Ankara smatra bezbednosnom pretnjom zbog veza s kurdskim pobunjenicima u Turskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: