"Promene na Fejsbuku dan posle izbora u BG... Slučajnost?"

Poslanica Dosta je bilo Ana Stevanović istakla je na Tviteru da je zanimivo to što je Fejsbuk vratio, ili promenio njuzfid samo dan posle izbora u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 07.03.2018.

12:12

Foto: Gettyimages

“Najveći broj apstinenata je na Fejsbuku, a mesecima pre izbora do njih nisu stizali politički postovi ovim putem. I posle mi paranoični”, istakla je Stevanovićeva.

U prvi mah ona je rekla da je to "zanimljivost kojoj se može dati značenje ili ne mora", ali je kasnije istakla da je to "prevelika slučajnost".

“Vi biste nazvali slučajnošću, ja zanimljivošću. I to je sve. Niti se iznose tvrdnje niti povezanost nužno sa nama, niti išta slično”, napisala je ona u odgovoru jednom od tviteraša.

“Ponavljam, ovde sam iznela stvar koja mi je bila zanimljiva i ništa više od toga. Niti povezah s našim rezultatom niti išta više od toga. Dakle, neobičnu zanimljivost s interesantnom vremenskom podudarnošću. Najviše apstinenata je na Fejsbuku, a onakva izmena je onemogućavala da bilo koja politička objava ma koje stranke dođe do njih. I vraćeno sve na staro samo dan nakon izbora. Prevelika slučajnost je sve to”, dodala je ona.

Podsećamo, nakon lošeg rezultata na beogradskim izborima ostavku je podnelo celokupno predsedništvo Dosta je bilo.

Lista "Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu, a da se oni ne vrate" osvojila je 3,87 odsto glasova na izborima u Beogradu i ostala ispod cenzusa.

Inače, u prethodnih nekoliko meseci Facebook je eksperimentisao sa podelom Home stranice na News i Explore Feed, tačnije stranicu na kojoj vidite postove prijatelja i drugu na kojoj se nalaze postovi stranica.

Eksperimentom je bilo obuhvaćeno šest zemalja: Srbija, Slovačka, Bolivija, Gvatemala, Kambodža i Šri Lanka, a Fejsbuk je pre nekoliko dana objavio da zvanično prekida eksperiment podele Home strane na News Feed i Explore Feed.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: