Američki ambasador Prištini: Vreme je...

Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi ocenio je da nikada nije bio bliži dogovor o glasanju za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.03.2018.

15:55

Američki ambasador Prištini: Vreme je...
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

On se na Tviteru obratio poslanicima Skupštine Kosova i naveo da je krajnje vreme da okončaju pitanje demarkacije.

"Sporazum o demarkaciji je postignut velikim trudom političkih partija, on je sad bliže ratifikovanju nego ikad pre. Poslanici, vreme je da se ove nedelje približite zadnjoj liniji", napisao je Delavi na Tviteru.

Do sada su sazivane tri sednice skupštne da bi se izglasala ratifikacija Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, ali zbog dovoljnog broja glasova poslanika odluka još nije doneta.

Očekuje da se sednica skupštine nastavi tokom ove nedelje.

Prištinski mediji javljaju da je "postignuta saglasnost da poslanici Srpske liste podrže i da glasaju" za ratifikaciju sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: