Vučić se obratio, još se ne zna ko je gradonačelnik VIDEO

Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da je lista oko naprednjaka osvojila više od 45 odsto glasova na izborima u Beogradu.

Izvor: B92

Nedelja, 04.03.2018.

22:01

Vučić se obratio, još se ne zna ko je gradonačelnik VIDEO
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Prema njegovim rečima, “pokazano je istinsko demokratsko lice naše zemlje, građani su na miran i demokratski način izašli na izbore uprkos brojnim pritiscima“.

“Mnogi su pričali da promene počinju, samo ne znam na koje su to promene mislili“, naveo je Vučić i dodao da će se ime novog gradonačelnika znati "za nekih pedesetak dana".

On je istakao da je lista oko SNS osvojila više od 45% glasova u Beogradu, da je to njihov najbolji rezultat u glavnom gradu do sada, kao i da naprednjaci imaju apsolutnu većinu.

Kako kaže, o tome ko će biti na kojoj funkciji će se pričati narednih dana.

Osim toga, Vučić je istakao da je kampanja bila "užasno prljava" i da će o tome pričati narednih dana.

Kako kaže, lista oko SNS osvojila je 62,02 glasova u Sevojnu, u Boru 60,03, a u Aranđelovcu 59%.

Vučić je rekao da nema ništa protiv sa SPS bude u gradskoj vlasti. Odgovarajući na pitanje novinara da li će SNS da pozove SPS u gradsku vladu, Vučić se našalio kontrapitanjem: "Je l' to Dačić pitao?".

"To će odlučiti ljudi sa liste, ja nemam ništa protiv", rekao je lider SNS.
On je zahvalio biračima i istakao da su pokazali da više poštuju rezultate rada od kampanje mržnje.

Vučić je rekao da ovakav rezultat inspiriše da nastave sa promenama, ubrzaju privredni razvoj, kao što su izgradnja metroa, prva i druga faza Beograda na vodi, izgradnja stanova za bezbednosne strukture.

"Ovo je obaveza više za nas da se zajednički borimo i da radimo više", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da je zadovoljan jer je SNS za 30 odsto osvojila više glasova od protivkandidata.

"Janković i Jeremić su na prošlim izborima zajedno ostvarili 31 odsto glasova, a danas se hvale sa 18 odsto. Čestitam im na tom uspehu", rekao je Vučić.

On je istakao da je njihov problem bio u tome što su pokušali njega da smene, a nisu obraćali pažnju na građane.

Vučić je rekao da je impresioniran rezultatima koje je SNS ostvarila u prigradskim naseljima Beograda, a i na Novom Beogradu

Upitan da komentariše postignute rezultate Demokratske stranke koja nije prešla cenzus, Vučić je rekao da to nisu izbori za parlament, ali da birači te stranke nisu shvatili realnost.

Komentarišući to što SRS-a nije prešla cenzus, on je rekao da Beograd nije njihova baza i da bi postigli bolji rezultat da je Vojislav Šešelj bio kandidat za gradonačelnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: