Stefanović: Miran dan, ali lično sam video zastrašivanja

Ministar policije i visoki funkcioner SNS Nebojša Stefanović poručio je da će njegova stranka čestitati svima na eventualnom uspehu na lokalnim izborima.

Izvor: B92

Nedelja, 04.03.2018.

20:24

Stefanović: Miran dan, ali lično sam video zastrašivanja
Foto: TV Prva

Ipak, on je rekao da je bilo nekih manjih nepravilnosti, kao i da se tokom kampanje videla "ogromna moć tajkuna" i da je lično svedočio pokušajima zastrašivanja ljudi.

"Videla se ta finansijska moć u medijima. Pokušali su da zastraše građane, da ih ubede da ne izađu, bila je i kampanja protiv predsednika republike", rekao je Stefanović.

Kako je naveo u štabu SNS, on je "lično video i bio svedok takve kampanje" i pokušaja da se "izmeni volja građana".

Stefanović nije imenovao na koga tačno misli, ali je rekao da su građani mogli da vide brutalna kršenja izborne tišine i "ogromnu kampanju na internetu i medijima".

"Oni su ubeđivali ljude da glasaju samo za njih, jer po njihovom viđenju ako se ne glasa za njih, onda to nije normalno", rekao je on.

Stefanović je rekao i da je ovo bio izborni dan sa najmanje incidenata, koji je protekao u miru i da zato treba čestitati i građanima koji su ozbiljno shvatili kako se ispoljava demokratska volja. Kako je rekao, nijedna žalba nije stigla Gradskoj izbornoj komisiji.

"Sećate se i da su govorili da će izbori biti spojeni sa republičkim, da bez toga ne možemo da pobedimo, pa vidite sad", rekao je Stefanović.

Ministar policije je rekao i da će izlaznost biti oko 52 odsto, a da će naprednjaci uputiti čestitke svima kada stignu rezultati.

Stefanović se i zahvalio svim aktivistima SNS koji su, kako je rekao, "izdržali najgore psovke, dok su se borili za bolji Beograd".

Stefanović je rekao i da su se pojedini mediji nedomaćinski ponašali, a apostrofirao je RTS i naveo da će o "skandalu na javnom servisu" govoriti opširnije, ali da ga je predsednik SNS Aleksandar Vučić zamolio da to ne radi prethodnih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: