Kako je tekao izborni dan

U Beogradu, Boru, Aranđelovcu i Sevojnu je u nedelju od 7.00 do 20.00 bio izborni dan, birališta su zatvorena.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 04.03.2018.

07:02

Kako je tekao izborni dan
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

CeSID je izneo podatak da je do 19 sati u Beogradu izašlo 48,4 odsto. Do 18 sati na lokalne izbore u Boru izašlo je 48,1 odsto upisanih birača, u Aranđelovcu 49,5 odsto, dok je u Sevojnu do 17 sati izašlo 52,58 odsto birača, javlja RTS.

Tok izbornog dana pročitajte u nastavku teksta, a izbornu noć pratite na TV Prva i na ovom linku. 19.55 - Predsednik gradske izborne komisije Zoran Lukić rekao je da na današnjim izborima nije bilo nikakvog "kolektivnog glasanja", kako se to tokom dana moglo čuti, jer to, ističe, uopšte nije moguće.

"Birački odbori su formirani u skladu sa zakonom i tako nešto nije moguće. Članovi biračkih odbora su stalno prisustni na biračkim mestima, gde ih ima i do 40", precizirao je Lukić za RTS.

19.45 - Nebojša Čović, nekadašnji gradonačelnik Beograda je kazao za Prvu televiziju da je izlaznost građana na beogradskim izborima pristojna.

19.36 - Niz nepravilnosti primećenih na šest odsto biračkih mesta u Beogradu, može uticati na rezultat izbora za odbornike Skupštine grada, izjavio je šef misije CRTA Raša Nedeljkov.

On je za televiziju N1 kazao da se te nepravilnosti ponavljaju iz izbornog proces u izborni proces zato što se niko ne bavi rešavanjem tih problema.

Nedeljkov je kazao da je najviše zabrinjavajuće to što članovi biračkih odbora nisu reagovali na nepravilnosti na biračkim mestima.

CRTA je ranije danas saopštavala da se zabeležene nepravilnosti odnose na vođenje paralelne evidencije birača, njihovo fotografisanje, naknadno ubacivanje kontrolnog listića u biračku kutiju i višestruko glasanje. Zabeleženo je i nekoliko slučajeva kolektivnog glasanja pripadnika romske nacionalne manjine, zatim takozvani "bugarski voz" i druge nepravilnosti.

19.27 - CeSID je saopštio da je do 19 časova na izbore u Beogradu izašlo 48,4 birača.

19.18 - Do 18 sati na lokalne izbore u Boru izašlo je 48,1 odsto upisanih birača, u Aranđelovcu 49,5 odsto, dok je u Sevojnu do 17 sati izašlo 52,58 odsto birača, javlja RTS, navodeći da nema primedbi i nepravilnosti.

19.15 - Prema podacima Gradske izborne komisije (GIK), do 18.00 časova na izbore za odbornike Skupstine grada Beograda izašlo je 44,66 odsto birača, a nisu uočeni ozbiljniji problemi. Predsednik GIK-a Zoran Lukić rekao je da tokom dana nisu zabeležene nepravilnosti koje mogu da bace sumnju na izbornu proceduru.

19.05 - Prema dosadašnjem trendu, izlaznost na današnjim izborima u Beogradu bi trebalo da bude između 52 i 54 odsto, rekao je direktor agencije Fakor plus Aleksandar Pejić, napominjući da će se u tom slučaju cenzus kretati između 41.700 i 43.000 glasova.

"U slučaju da izlaznost bude 52 odsto, za prelazak cenzusa biće potrebno nešto manje od 42.000 glasova, tačnije oko 41.700, s obzirom da imamo 1.607.000 upisanih birača odnosno birača sa pravom glasa", rekao je Pejić za Tanjug.

U slučaju da izlaznost bude 53 odsto, taj prag bi, kako je ukazao, bio oko 42.500 glasova, a u slučaju da bude oko 54 odsto - za prelazak cenzusa bi bilo potrebno oko 43. 000 birača.

"Nije velika razlika u zavisnosti od izlaznosti, ali pokazuje zašto su stranke toliko aktivne i odakle tolika tenzija. Jer, nekoliko glasova ili nekoliko stotina glasova može da odluči da li će neka lista preći cenzus i samim tim uticati na konačan raspored gradksom parlamentu", zaključio je Pejić.

18.36 - Na izborima za lokalnu Skupštinu u Boru do 18 časova glasalo je 47,5 odsto upisanih u birački spisak, rečeno je agenciji Beta u Opštinskoj izbornoj komisiji.

18.27 - Ipsos je saopštio da je do 18 časova na izbore u Beogradu izašlo 45 odsto od upisanih birača, dok CeSID navodi da je izlaznost bila 45,1 odsto.

18.16 - U CeSID su saopštili da se u poslednja dva sata izlaznost u Beogradu povećala za 12,5 odsto, kao i da se povećao broj birača u prigradskim opštinama.

18.03 - Izvršni direktor CeSID Bojan Klačar rekao je da je u 17 časova izlaznost u Beogradu 41,2 odsto, što je manje nego prošle godine, ali više nego 2014. i 2016.

Dodao je i da su revnosniji birači u sedam prigradskih beogradskih opština, tu je izlaznost 43,5.

17.37 – Programski direktor CeSID Ivo Čolović je potvrdio da je u Beogradu zabeležena druga najveća izlaznost u poslednje četiri godine.

17.10 - Prema navodima CeSID, trenutna izlaznost u Beogradu je druga najbolja u poslednja četiri izborna ciklusa.

16.54 - Do 15 sati na lokalne izbore u Sevojnu izašlo je 42,83 odsto upisanih birača, u Boru 36,11 odsto, u Aranđelovcu je do 14 sati izašlo je 30,14 odsto birača, javlja RTS, navodeći da nema primedbi i nepravilnosti.

16.45 - Izlaznost raste, Ipsos procenjuje da je do 16h glasalo 36,7 odsto birača. CPI procenjuje da je do tog perioda svoje biračko pravo iskoristilo nešto više od 37 odsto birača.

15.44 - Novi podaci Ipsosa, do 15h glasalo 32,7 odsto birača.

15.38 - Prva na listi "Inicijative Ne davimo Beograd – Žuta patka – Čiji grad, naš grad" Ksenija Radovanović na biračkom mestu 57 u opštini Novi Beograd.
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ
15.34 - Upitan da objasni razliku između informacija kojima raspolaže GIK, kada su u pitanju nepravilnosti, i izveštaja CRTA-e, koji upozoravaju na brojne nepravilnosti, predsednik GIK-a je naveo: "Nemamo informaciju o naknadnom ubacivanju kontrolnog listića, Informaciju za taj podatak, da ga je bilo, dobili bismo najkasnije jutros u 7.01 sati", rekao je Lukić.

Govoreći o višestrukom glasanju, o kojem takođe govori CRTA, Lukić je naveo da je to “praktično i teorijski nemoguće”.

Nemoguće je, objasnio je, da neko bude upisan na više biračkih mesta, te da na svakom biračkom mestu, svakom biraču se pre uzimanja glasačkog listića specijalnom lampom proveri da li ima “na korenu desne šake tragove od spreja kojim je poprskan na nekom drugom mestu”.

"Takvom biraču ne bi bilo moguće dozvoliti glasanje. Ne mogu da zamislim da 40 članova biračkog odbora dozvoli nekome kome se pronadje sprej na desnoj šaci da glasa"”, rekao je Zoran Lukić.

15.26 - Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat obišao je danas biračko mesto 61 u Osnovnoj školi "Sava Šumanović" u Zemunu, u društvu sa jednim od savetnika u Ambasadi. Američka ambasada prijavljena je u Gradskoj izbornoj komisiji u grupi stranih posmatrača.

15.12 - GIK: Do 14h izlaznost 28,08 odsto. Predsednik GIK-a Zoran Lukić rekao je da je ova izlaznost otprilike ista kao što je bila u ovo vreme na parlamentarnim izborima 2014. godine.

15.11 - Gradska izborna komisija navela je da nema informacije o bitnim problemima i nepravilsnostima, te da ozbiljnih problema nije bilo. Sa druge strane, CRTA navodi da je bilo brojnih problema. Cesid navodi da je od nepravilnosti na velikom broju biračkih mesta primećeno korišćenje mobilnih telefona i fotografisanje listića, kao i glasanje bez prethodne provere UV lampom. 14.30 - Prema najnovijim podacima Cesida do 14 sati u Beogradu izlaznost je 28,7 odsto, saznaje Prva TV. Na prošlogodišnjim izborima prema podacima Ipsosa na nivou Beograda do 14h glasalo je 31,84 odsto birača.

Veća izlaznost u prigradskim opštinama nego u gradskim.

14.05 - Posmatrači CRTE zabeležili su ozbiljnije nepravilnosti na pet odsto od ukupnog broja biračkih mesta, izjavio je danas šef misije CRTA Raša Nedeljkov.
Prema njegovim rečima, nepravilnosti se odnose na vođenje paralelne evidencije birača, njihovo fotografisanje, naknadno ubacivanje kontrolnog listića u biračku kutiju i višestruko glasanje a zabeleženo je i nekoliko slučajeva kolektivnog glasanja pripadnika romske nacionalne manjine.

13.54 - Nosilac izborne liste "Predrag Marković - Pokret obnove Kraljevine Srbije" Predrag Marković glasao je na izbornom mestu 2, na Košutnjaku. POKS je naveo u saopštenju da je Predrag Marković na glasanje došao u pratnji supruge, ali da njoj nije dozvoljeno da glasa iako su "važeće lične karte supružnika na istoj adresi".

Kandidat POKS-a za gradonačelnika Beograda Vojislav Mihailović glasao je na biračkom mestu 30, u Klubu za stara lica, u opštini Stari Grad.

13.50 - Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović glasao je na svom biračkom mestu na Novom Beogradu. 13.51 - Do 13 časova na glasanje za odbornike za Skupštinu grada Beograda je izašlo ukupno 23,2 odsto građana upisanih u birački spisak, saopštila je posmatračka misija CRTA.

13.33 - Prema podacima Ipsosa, do 13 časova glasalo je 22,7 odsto birača. To je i dalje manja izlaznost nego na predsedničkim izborima prošle godine, kada je do 13 sati glasalo 24,9 odsto glasača.
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
13.22 - Na biračka mesta do 12 časova na izborima za Skupštinu Beograda izašlo je 18,2 odsto upisanih birača, saopštio je Centar za praćenje izbora i izbornih procedura.

13.20 - Francuski humanitarac Arno Gujon glasao je oko 10 časova na izbornom mestu 22 na opštini Novi Beograd, preneo je "Blic".

13.18 - Kandidat Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Beograda Miljan Damjanović glasao je na biračkom mestu u opštini Zvezdara.
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ
12.42 - Ministar državne uprave i lokalne samouprave i potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić, glasao je oko podne na biračkom mestu broj tri na Ssumarskom Fakultetu u opštini Čukarica.

12.40 - Prva na listi koalicije "Da oslobodimo Beograd - DS, SDS, NOVA, ZEP Zeleni", Vesna Rakić-Vodinelić, glasala je na biračkom mestu broj 51 u O.Š. "Svetozar Marković" na Vračaru.
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ
12.38 - Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin glasao je na biračkom mestu broj 43, u Osnovnoj školi "Branko Ćopić".

12.36 -Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar rekao je za B92 da nije iznenađen izlaznošću u jutarnjim satima, kao i da su istraživanja pokazivala da izlaznost neće biti kao na predsedničkih izbora prošle godine.

12.09 - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević glasao je u Školi za dizajn na Dedinju.

11.45 - GIK je naveo da glasanje za sada protiče bez ikakvih problema, rekao je predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Zoran Lukić i demantovao špekulacije o navodnom naknadnom upisivanju birača na biračkom mestu u Mladenovcu broj 16.

"Na tom mestu nisu uočene neregularnosti", rekao je Lukić i istakao da je lično na tom biračkom mestu proverio stanje i ustanovio da je sve u skladu sa zakonom i procedurama.

11.41 - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić glasao je na biračkom mestu 22 u Osnovnoj školi "Sveti Sava", Nikolaja Krasnova 8, u opštini Vračar. Narodna stranka je deo koalicije sa izborne liste "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju".
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
11.12 - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i članica predsedništva SNS Zorana Mihajlović glasala je na biračkom mestu broj 35 u Mesnoj zajednici "Dedinje".

11.08 - GIK saopštio da je do 10 sati na izbore izašlo 7,24 odsto birača, što je u poređenju sa prošlogodišnjim predsedničkim izborima manje, tada je do 10 sati izašlo 9,79 odsto glasača.

11.04 - Prvi na listi "Inicijativa Ne davimo Beograd - Žuta patka - Čiji grad, naš grad - Ksenija Radovanović” Dobrica Veselinović glasao na biračkom mestu broj 8 u vrtiću "Zeka" u bloku 22 na Novom Beogradu.

10.50 - Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković glasao je na na biračkom mestu na Novom Beogradu.

10.47 - Do 10 časova na glasanje za odbornike za Skupštinu grada Beograda izašlo je sedam odsto građana upisanih u birački spisak, saopštila je CRTA.

10.45 - Marko Bastać nosilac liste "Šta radite bre" glasao je nešto posle 10 časovana Starom Gradu.

10.44 - Predsednik Srpske radikalne stranke i narodni poslanik Vojislav Šešelj glasao je na biračkom mestu broj 96 u Osnovnoj školi "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici.
Foto: Tanjug/Vlada Džuveroviæ
10.32 - Kandidat za gradonačelnika Beograda, predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović glasao je na biračkom mestu u opštini Vračar.

10.21 - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik glasao je na biračkom mestu broj 34 u opštini Savski venac.

10.19 - Jedina zabeležena nepravilnost, kako je naveo Cesid, je na biračkom mestu broj 16 u Mladenovcu, gde je došlo do izmena u biračkom spisku. Čeka se reakcija GIK, da se utvrdi da li je došlo do kršenja i da li će morati da dođe do ponavljanja izbora na tom biračkom mestu.
Foto: Tanjug/Filip Kraincanic
10.00 - Kako je saopšteno u izbornom štabu Cesida do devet časova glasalo je 3,9 odsto birača, što je, kako se navodi, najniža izlaznost u poslednja tri izborna ciklusa.

Kako se dodaje, ukoliko se nešto ne promeni u narednim satima, neće biti velika izlaznost.

09.56 - Na svim biračkim mestima u Beogradu izborni proces je u toku, 94 odsto biračkih mesta otvoreno je na vreme, tri odsto biračkih mesta otvoreno je pre vremena, a tri sa zakašnjenjem, saopštila je posmatračka misija CRTA.

Šef te misije Raša Nedeljkov rekao je na konferenciji za novinare da su sva biračka mesta otvorena i na svima je izborni proces u toku. On je kazao da na manje od jedan odsto biračkih mesta kontrolni listić nije ubačen u glasačku kutiju na početku samog glasanja, što je mimo zakonske procedure. Naveo je da na 17 odsto biračkih mesta nisu bili prisutni svi članovi stalnog sastava biračkog odbora, a 53 odsto biračkih mesta nije dostupno osobama sa invaliditetom. Na otvaranju 83 posto biračkih mesta bili su prisutni svi članovi stalnog sastava biračkog odbora, kazao je Nedeljkov. Rekao je da je 96 odsto biračkih mesta pripremljeno u skladu sa propisanim procedurama, dok na 89 odsto biračkih mesta su upisivane sve zakonom propisane procedure i radnje u zapisnik. Na pet odsto biračkih mesta nisu obezbedjeni uslovi za slobodan i nesmetan rad biračkih odbora, kazao je Nedeljkov.
Foto: Tanjug/Tanja Valiè
09.54 - Predsednik Socijalističke partije Srbije i nosilac liste za beogradske izbore "SPS -JS" Ivica Dačić glasao je na biračkom mestu na Dedinju.

09.24 - Aja Jung, kandidat na listi “Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd”, glasala je na Starom Gradu.

09.22 - Kandidat za gradonačelnika Beograda i predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac glasao je na biračkom mestu u Mirijevu. Šutanovac je kandidat za gradonačelnika liste "Da oslobodimo Beograd - DS, Nova, SDS, ZEP Zeleni".
Aleksandar Vuèiæ (Tanjug/Dragan Kujundžiæ)
09.21 - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić glasala je na biračkom mestu u opštini Savski venac.

09.19 - Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić glasao je nešto posle 9. 15 časova, na biračkom mestu broj 27 u zgradi „Cepter internacional“ na Novom Beogradu. Vučić je na biračko mesto došao u pratnji ćerke Milice.

9.15 - Gradonačelnik Beograda i kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Siniša Mali glasao je na biračkom mestu broj 2, u Kraljice Marije 73.

09.00 - Lider LDP-a Čedomir Jovanović glasao je na Novom Beogradu.
Aleksandar Antiæ (Tanjug/Dimitrije Goll)
08.36 - Predsednik GIK je pojasnio da je potrebno da građani na biralište ponesu važeću ličnu kartu i pasoš ili, ako im je lična karta istekla, stari obrazac lične i karte i potvrdu da su MUP-u predali zahtev za novu ličnu kartu, kako bi mogli da glasaju.

Obaveštenje koje su građani dobili preko pošte nije uslov za glasanje, već je pomoćno sredstvo da bi ih lakše našli u biračkom spisku.

Stara, iznemogla i bolesna lica, koja nisu u mogućnosti da dođu na biračko mesto, mogu do 11 sati da obaveste birački odbor, sa terotorije svog biračkog mesta, da žele da ovlasćeno lice dođe do njih, kako bi ispunili građansko pravo.
Siniša Mali (Tanjug/Dimitrije Goll)
08.35 - Sva biračka mesta u Beogradu su otvorena i nema nepravilnosti, a prvi preliminarni rezultati očekuju se večeras oko 23 sata, izjavio je predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić.

"Sva biračka mesta su otvorena, svi članovi biračkih odbora, i u stalnom i u proširenom sastavu, su na svojim mestima, na 1.185 mesta. Građani su počeli da dolaze i da ispunjavaju svoju građansko pravo", rekao je Lukić za RTS.

On očekuje da prve preliminarne GIK ima večeras oko 23 sata.

"Očekujem da ćemo u 23 sata imati koliko-toliko relevantne preliminarne rezultate, koji se zasnivaju na zapisnicima biračkih odbora. Stranke će imati pre nas, ali ćemo mi imati potpuno ispravne i relevantne podatke", rekao je Lukić.
Zoran Radojièiæ (Tanjug/Filip Krainèaniæ)
08.30 - Ministar rudarstva i energetike i kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS), Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija (JS)", Aleksandar Antić, glasao je jutros u 8.15 sati na Zvezdari.

08.29 - Kandidat za odbornika na listi "Aleksandar Vučić-Zato što volimo Beograd" Irena Vujović, glasala jei na biračkom mestu 33 u opštini Savski venac.

08.25 - Prvi sa liste "Aleksandar Vučić -Zato što volimo Beograd" Zoran Radojičić, glasao je na biračkom mestu 1 u Muzičkoj školi "Mokranjac", u Krunskoj ulici. Radojičić je na glasanje dosao sa suprugom Tijanom.
Dragan Ðilas (Tanjug/Sava Radovanoviæ)
08.18 - Kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Vesić, glasao je u Trećoj beogradskoj gimnaziji, na biračkom mestu broj 5. Na biračkom mestu u osnovnoj školi “Borislav Pekić“ glasao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Direktor Kncelarije za KiM Marko Đurić glasao je na Vračaru.

08.12 - Kandidat za gradonačelnika liste "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" Dragan Đilas glasao je u na biračkom mestu u opštini Vračar.
Nebojša Stefanoviæ (Tanjug/Dragan Kujundžiæ)
07.54 - Dok su u Boru, Aranđelovcu i Sevojnu listići prazniji, u Beogradu je potrebno više mastila da se ispišu sve liste:

Proglašene liste su:
  • "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd"
  • "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka"
  • "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS), Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija (JS)"
  • "Da oslobodimo Beograd - Demokratska stranka (DS), Socijaldemokratska stranka (SDS), Nova stranka (NOVA) i Zelena ekološka partija - Zeleni (ZEP - Zeleni)"
  • "Aleksandar Šapić - Gradonačelnik"
  • "Šta radite bre - Marko Bastać"
  • "Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu, a da se oni ne vrate"
  • "Dr Miloš Jovanović - Demokratska stranka Srbije"
  • "Zelena stranka Srbije"
  • "Beograd ima snage - Zavetnici"
  • "Dragan Ðilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju"
  • "Inicijativa Ne davimo Beograd - žuta patka - čiji grad, naš grad - Ksenija Radovanović"
  • "Ruska stranka - Mile Milošević"
  • "Predrag Marković - Pokret obnove Kraljevine Srbije"
  • "Dr Muamer Zukorlić - Stranka pravde i pomirenja"
  • "Zelena stranka - Kakav Beograd želiš? Misli"
  • "Republikanska stranka - Republikánus párt - Nikola Sandulović"
  • "Jedinstvena stranka pravde (JSP) - Jekhutno ćidimos čaćimasko (JĆČ)"
  • "Za Beograd - Beogondola - saobraćaj, urbanizam, turizam - Nova rešenja, konkretni projekti - Jovan Ranđelović"
  • "Nijedan od ponuđenih odgovora"
  • "Građanska Stranka Grka Srbije - Vasilios Proveleggios"
  • "Izborna lista Dosta je bilo pljačke, korucije i lopovluka - Radulović Milorad"
  • "Liberalno demokratska partija - LDP - Čedomir Jovanović"
  • "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad".
07.36 - Inače, listići su rezedo boje, a kontrolni listić je ljubičaste boje.

07.25 - Kako kažu za Tanjug na jednom beogradskom biračkom mestu, očekuje se da do 9 sati bude veći priliv glasača, a da oko podne bude "malo zatišje", zbog lošeg vremena.

"Očekujemo da posle 19 sati do zatvaranja biračkih mesta bude najveća navala", rekao je predsednik biračkog odbora na biračkom mestu u beogradskoj OŠ "Drinka Pavlović" Đorđe Kocić.

07.15 - Kao što znate, u Srbiji se, bar načelno, i dalje poštuje izborna tišina. I dok vas na društvenim mrežama sponzorisane poruke raznih političara bombarduju i danas, dok se njihova (i nestranačka) lica i dalje smeše po bilbordima, podsećamo vas da je medijima zabranjeno da prenose izjave političara koje oni daju na biralištima.

To znači da do zatvaranja birališta, moramo da "čuvamo" te izjave, a s obzirom na to da se rezultati očekuju oko 21.30h, relevantnost tih izjava i nije prevelika.

07.07 - Inače, izbori se održavaju po "produženoj zimi", a nakon lednog talasa i otopljenja u subotu, u više mesta u Srbiji je ponovo slab sneg.

Ipak, u pitanju je bukvalno poslednji zimski trzaj, a očekuje se da već tokom prepodneva padavine stanu i da širom zemlje dođe do razvedravanja.

U Beogradu će ujutru biti oblačno sa slabim snegom, pre podne će padavine prestati, a po podne će doći do delimičnog razvedravanja. Vetar će biti slab do umeren severni i severozapadni, noću u skretanju na jugoistočni i u pojačanju. Najniža temperatura oko minus 2 C, najviša dnevna oko plus 1 C.

07.02 - Što se tiče broja odbornika - u Beogradu se 24 liste bore za 110 mesta, u Sevojnu četiri liste za 15 odborničkih mesta, u Aranđelovcu šest lista za 41 mesto, a u Boru se osam lista bori za 35 mesta.

07.00 - Dobro jutro! Birališta u četiri mesta u Srbiji su otvorena, a na njih će, sudeći po onome što piše u biračkim spiskovima moći da izađe nešto manje od 1.700.000 ljudi.

Na izborima u Beogradu pravo glasa ima 1.606.931 birač, a glasaće se na 1.185 biračkih mesta. U Sevojnu će za neku od četiri izborne liste moći da glasa 5.882 birača, na pet biračkih mesta, u Aranđelovcu pravo glasa ima 37.711 birača, a u Boru 43.838 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: