Haradinaj za BBC: Nema ustupanja teritorije Beogradu

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da je u potpunosti protiv "ustupanja teritorije" Beogradu i "promene granica", jer "takve priče dovode do tragedija".

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2018.

18:45

Haradinaj za BBC: Nema ustupanja teritorije Beogradu
Foto: EPA/Aldrin Xhemaj

Na pitanje da li je spreman da ustupi severni deo teritorije Kosova Beogradu, kako bi se rešio spor između dve strane, Haradinaj je odgovorio da su "priče o teritorijama dovele do tragedija i ratova na Balkanu", istakavši da ne želi još jedan rat u regionu.

Novinar britanskog medijskog servisa konstatovao je da Haradinaj ima "prozor mogućnosti", a to je, ističe novinar emisije "Hardtok", predsednik Srbije Aleksandar Vučić, "koji je rešen da uvede Srbiju u evropsku budućnost i mnogima se čini spremnijim za kompromis nego što su to bili srpski lideri u prošlosti".

"Zainteresovani smo da sednemo za sto sa predsednikom Vučićem i da završimo ono što je ostalo otvoreno između Kosova i Srbije - a to je priznanje", rekao je Haradinaj.

Međutim, naglasio je da o razmeni teritorija ne želi da razgovara jer je, ponovio je, to dovelo do ratova u prošlosti.

"Ako otvorimo to pitanje, to je priča bez kraja i konca. Ja sam u potpunosti protiv toga. Još nosimo rane iz ranijih tragedija i ne želimo da ih ponovo otvaramo", zaključio je Haradinaj za BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: