Ministarstvo prosvete reagovalo zbog kragujevačkog rektora

Ministarstvo prosvete uložilo prigovor Univerzitetu u Kragujevcu, nakon što je Senat univerziteta predložio rektora Nebojšu Arsenijevića ponovo na tu funkciju.

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

23:48

Ministarstvo prosvete reagovalo zbog kragujevačkog rektora
Ilustracija: GettyImages

Kako piše list Politika u izdanju od subote, prethodno je Univerzitet u Kragujevcu podneo prigovor na zaključak prosvetne inspekcije koja je utvrdila nekoliko nepravilnosti u radu rektora Arsenijevića, između ostalog da je rektorov sin stekao doktorsku diplomu a da nema završene osnovne studije

"Sada je na potezu Savet Univerziteta. Ukoliko Savet Univerziteta ne uradi ono što je po zakonu obavezan, reagovaće ministarstvo", rekli su iz Ministarstva prosvete za Politiku.

List Blic piše pozivajući se na izveštaj prosvetne inspekcije, da je u vreme dok je Arsenijević bio dekan Medicinskog fakulteta u Kragujevcu bilo još 42 sumnjivih upisa na doktorske studije.

Inspekcija je utvrdila i da je Arsenijević nezakonito davao otkaze zaposlenima na Medicinskom fakultetu.

Rektor Nebojiša Arsenijević u četvrtak je jednoglasno ponovo predložen za kandidata za rektora kragujevačkog Univerziteta.

Kako je saopštio Senat Univerziteta za Arsenijevića se tajnim glasanjem izjasnilo svih 29 članova Senata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: