STAMBOLIC ZIV?

Izvor: B92

Utorak, 10.10.2000.

23:00

Default images
U toku emisije "Otvoreni studio" na RTS, u kojoj nastupa jedan od lidera DOS Nebojsa Covic, u utorak uvece javio se jedan anonimni gledalac, tvrdeci da je Ivan Stambolic ziv. Ovaj gledalac, koji je insistirao da mu se ime ne pominje, izjavio je da je svojim ocima video Stambolica u okruznom zatvoru u Leskovcu.

Beogradski advokat Nikola Barovic izjavio je u utorak uvece za FoNet da jos ne zna da li se u Okruznom zatvoru u Leskovcu nalazi bivsi predsednik predsednistva SFRJ Ivan Stambolic. Barovic je rekao da se u Leskovcu nalaze predsednik Odbora za Ljudska prava Dobrosav Nesic, narodni poslanik SPO Bojana Ristic i desetak clanova te stranke. Oni su pokusali da u zatvoru u Leskovcu saznaju nesto vise o tome. "Na pitanje da li se Stambolic nalazi u tom zatvoru, izvor koji je zeleo da ostane anoniman, rekao im je da postoji zatvorenik kome hranu donosi straza, a ne onaj ko to inace radi. On je, takodje, rekao da je taj zatvorenik izolovan i da se nalazi u posebnoj celiji", kazao je Barovic.

Predsedniku odbora za zastitu ljudskih prava Dobrosavu Nesicu i advokatima Ivana Stambolica dezurni oficir u zatvoru u Leskovcu je rekao da ne moze da im da bilo kakve informacije o tome da li je Ivan Stambolic u tom zatvoru. On ih je ljubazno pozvao kod upravnika zatvora Slavka Djordjevica koji ce u sredu ujutro u sedam sati moci tada da im da potpunu informaciju. Advokati Ivana Stambolica i Nesic su organizovali dezurstva i straze kod leskovackog zatvora u strahu da Stambolica, ukoliko se nalazi u tom zatvoru, tokom noci ne prebace na neko drugo mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: