Sneg zarobio voz: Putnici očajni, bez hrane i vode 14 sati

Zbog visokog snega i nanosa, voz koji je iz Splita za Zagreb krenuo u sredu u 21.43 sata, nakon 14 sati puta, tek je prošao Ogulin.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.02.2018.

16:53

Sneg zarobio voz: Putnici očajni, bez hrane i vode 14 sati
Ilustracija: Thinkstock

To je dovelo u očaj putnike koji su bili žedni, gladni, a povremeno i bez grejanja, pišu danas hrvatski mediji.

Snežna mećava i visoki nanosi zaustavili su voz jutros u 5.46 na 500 metara od stanice u Oglinu, a portal 24sata.hr je preneo da je to bio treći put da kompozicija vagona zapne u dubokom snegu.

Putnici su, naime, posvedočili da je voz koji se kretao ispred stao na mostu na Ličkoj Jasenici, pa je njihov voz gotovo četiri sata čekao da prethodna bude otkopana.

Kad se, međutim, pokrenuo voz ispred, na istom mestu je zapela njihova kompozicija, što je bio razlog za dodatno trosatno čekanje.

Voz je, međutim, sa tog mesta pokrenut tek nakon 11. puta i krenuo ka Ogulinu.

"Pokušali su da otkopaju grtalicom, pa lopatama, ali ništa. Puno snega je zapelo na prednjem delu ispod mašine. Pa smo više od tri sata čekali da dođu lokomotiva da nas pogura iza, ali evo konačno su nas uspeli izvući", rekao je za taj portal Toni Vranković koji je sinoć iz Splita krenuo za Rijeku na razgovor za posao.

Do Ogulina je trebalo da ide jednim vozom, gde bi preseo u drugi za Rijeku.

Razgovor za posao je imao zakazan za podne, ali na njega nije stigao.

"Srećom, poslodavci imaju razumevanja i izašli su mi u susret. Ali nisam ja jedini. Dečko jedan će izgubiti nekakav angažman u nekom hotelu na koji je krenuo u Zagreb. Jedna gospođa krenula je na sahranu na koju, eto, nije stigla pa je pretila da će ih i tužiti", ispričao je Tonči.

Za sve to vreme putnici, kaže, nisu imali šta ni da jedu ni da piju, a gotovo četiri sata nisu imali struju, pa samim tim i grejanje.

"U ovom vozu nema restorana pa nemamo šta ni da kupimo za jelo. Nemamo šta da jedemo niti da pijemo. Bili su nam ugasili i grejanje dok smo čekali", potvrdio je portalu putnik Igor.

Inače, snežni haos koji je zahvatio Hrvatsku toliko veliki, kažu, da i kada prođe grtalica i očisti put ili prugu, nakon desetak minuta se to uopšte ne vidi.

Zbog snega i olujnog vetra ministar odbrane Damir Krstičević je ranije odlučio da se na raščišćavanju saobraćajnica uljuči i vojska svuda gde se proceni da je to potrebno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: