Merkelova: Berlin će razgovarati s Moskvom o ratu u Siriji

Nemačka kancelarka Angela Merkel osudila je ubijanje civila u Siriji, istakavši da je reč o masakru.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2018.

13:06

Merkelova: Berlin će razgovarati s Moskvom o ratu u Siriji
Foto: Gettyimages

Berlin će razgovarati sa Moskvom o ratu u Siriji, rekla je Merkelova i dodala da će Nemačka uraditi sve što je u njenoj moći da tom masakru dođe kraj, prenela je agencija Rojters.

"Ono što trenutno vidimo, smrtonosni događaji u Siriji, režim koji se ne bori protiv terorista, vecj protiv sopstvenog naroda, ubijanje dece, uništavanje bolnica, sve to je masakr koji treba da bude osuđen", rekla je Merkel.

Sirijske vladine snage pojačale su vazdušne udare na istočnu Gutu od nedelje, a nevladina organizacija Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je tamo, od nedelje do srede, ubijeno najmanje 260 ljudi.

Talas vazdušnih napada osudila je međunarodna zajednica, a Damask je saopštio da su cilj napada bili ekstremisti.

U Siriji već sedam godina traje građanski rat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: