Pančevo: Hrana puna eksera na ulici, jedan pas pojeo FOTO

Hrana za pse puna eksera ostavljena je ispred jedne veterinarske ambulante u Pančevu, saznaje B92.net.

Izvor: B92

Petak, 16.02.2018.

17:15

Pančevo: Hrana puna eksera na ulici, jedan pas pojeo FOTO
Foto: "Snoopy vet" - uz dozvolu autora

Kako navode, pretpostavlja se da je bila namenjena psima koji žive na obližnjem gradilištu i jedan pas je pojeo nekoliko komada, ali su pukom srećom uspeli da ga spasu.

Slučaj je prijavljen policiji, koja je izvršila uviđaj.

Iz veterinarske ambulante “Snoopy-vet” za B92.net navode da su mamci ostavljeni u vreme pauze u ambulanti, a u toku neradnog dana kada nije bilo radnika sa gradilišta koji se uz njih brinu o psima.

“To nas je navelo na sumnju da je hranu ostavio neko iz bliskog komšiluka, neko ko poznaje i nas i pse. Sir i meso sa ekserima smo primetili sasvim slučajno, izvodili smo našeg psa u šetnju i Čupko, jedan od štenaca sa gradilišta, jeo je nešto iz nekakve krpe. Bilo nam je sumnjivo što su kockice sira koje su virile iz krpe bile savršeno isečene, a jedna od njih imala je nekakvu tačkicu na sebi. Ispostavilo se da je krpa puna mesa i sira sa ekserima. U nekim parčićima bila su zabodena i po tri eksera”, navode iz ambulante.

Prema njihovim rečima, pas je imao sreće što su baš u trenutku izašli i da je pojeo sve posle pola sata bi bilo prekasno da eksere povraćanjem izbaci.
Foto: "Snoopy vet" - uz dozvolu autora
“Da nismo videli, on, a možda i njegova mama i brat da su jeli, uginuli bi stravičnom smrću... Odmah smo mališu uneli u ambulantu i izazvali povraćanje, ukupno šest eksera je povratio. Sada se oseća dobro”, dodaju oni.

Kako navode, Milica i njena dva sina Čupko i Bleki, žive već nekoliko meseci na gradilištu.

“O njima se brinu radnici i mnogi ljudi iz komšiluka, jedno štene je usvojio radnik sa gradilišta, a jednog brata smo nakon teškog preloma karlice i višemesecnog oporavka, udomili u Švajcarskoj. Malu porodicu smo sterilisali/kastrirali, vakcinisani su i redovno primaju zaštitu protiv parazita. Mirni su, uglavnom vreme provode na samom gradilištu, tek ponekad budu na ulici. Ljude ne diraju nikada, na pse laju, a decu obožavaju. Izuzetno su umiljati... Ono što nas najviše brine je što je svega dve kuće od nas vrtić, a u neposrednoj blizini su i dve škole, deca često u povratku kući maze Milicu i braću. Da li je sledeće što će taj monstrum ostaviti otrov”, ističu iz ambulante.

Iz ambulante "Snoopy vet" ističu da je policija došla po pozivu, da je patrola uzela izjavu i zavela službenu belešku, ali da uviđaj nije izvršen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: