"Kim hoće da celo poluostrvo stavi pod svoj režim"

Dugoročni cilj severnokorejskog lidera Kim Džong-una je da ujedini Korejsko poluostrvo pod svojim totalitarnim režimom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.02.2018.

18:12

Getty images

To je rekao visoki zvaničnik američke mornarice koji nadgleda vojne operacije na Pacifiku, admiral Hari Haris Džej Ar

Mnogi misle da je Kimu nuklearni arsenal potreban kako bi zaštitio svoj režim, ali on "želi mnogo više", upozorio je Haris u obraćanju Komitetu za oružane snage Predstavničkog doma SAD, prenosi AP.

Prema Harisovim rečima, Kimov dugoročni cilj je ponovno ujedinjenje dve Koreje "pod jedinstvenim komunističkim sistemom".

Bilo kakvi budući pregovori sa Severnom Korejom, zaključio je američki admiral, moraju biti fokusirani na uklanjanje nuklearnog oružja sa Korejskog poluostrva.

Haris je, inače, već skoro četiri decenije zvaničnik američke vojske. Na čelu je američke Pacifičke komande od maja 2015, a prošle nedelje je američki predsednik Donald Tramp saopštio da će Harisa imenovati za ambasadora SAD u Australiji, što sada mora da potvrdi Senat, napominje američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: