"Ministri defiluju, premijerka banula, Lukas poklanja..."

Za nedelju dana kampanje za lokalne izbore u Sevojnu koje ima 7.000 stanovnika "prodefilovalo više državnih službenika nego Beogradom".

Izvor: Beta

Sreda, 14.02.2018.

16:36

screenshot

To je rekao predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović. On je dodao i da su obećali "na desetine miliona evra propagandnih laži o narodnom trošku".

"Aleksandar Vučić se ozbiljno uplašio prve u Srbiji posle 2012. godine zajedničke izborne liste opozicije 'Ujedinjeni pobeđujemo! Za Sevojno, za Srbiju", rekao je u saopštenju Stamatović.

Dodao je da je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u Sevojnu pokrenuo akciju "Oprema za 100 fiskulturnih sala", odmah "iskeširao" 40 poklon lopti, ali i najavio izgradnju trim staze, igrališta za decu, ali i nove sportske hale, vredne četiri godišnja budžeta te gradske opštine.

Ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorana Mihajlović je, kako je naveo, obećala "završetak 37 kilometara duge deonice regionalnog puta od Čačka do Užica, rekonstrukciju železničke stanice u Sevojnu, 50 miliona evra pride za izgradnju vodovodnog magistralnog cevovoda u užičkom kraju".

"Jedan ministar bez fotelje je, baš za ovu godinu, obećao osnivanje odeljenja Inovacionog centra u Sevojnu u kome će raditi mladi inovatori koji treba da pomognu daljem tehnološkom razvoju privrede, 'start ap' programe vredne bespovratnih 80.000 evra po jednom mladom Sevojničaninu", naveo je Stamatović.

On je naveo da je "drugi ministar najavio podsticaj od pola miliona evra za formiranje 'složene zadruge' koja će, između ostalog, rešiti i problem malinarstva u Srbiji, a treći, koji je verovatno prvi put u životu posetio Sevojno, umesto povećanja cene maline prošlogodišnjeg roda koje je malinarima obećao još prošlog leta, najavio je otvaranje ne jedne, nego dve fabrike za preradu malina".

Stamatović je rekao da je u Sevojno "nenadano banula i premijerka i rafalno najavila podršku Prvom partizanu, Impol Sevalu, Valjaonici bakra, početak radova na deonici autoputa od Preljine do Požege, spajanje koridora 10 i 11, stavljanje namenske industrije na pijedestal razvojnih prioriteta Vlade Srbije".

"Start sevojničke trke u izboru za 'Najveću ministarsku laž' prethodno je lično označio Vučićev kumić Darko Glišić naredivši Sevojničanima da glasaju za politiku, plan i rezultate", rekao je Stamatović.

Dodao je da je "izvesni Aco Lukas, kao prijatelj stranke, kako ga je Glišić identifikovao, inače nezvanični ministar za uveseljavanje - oduševljenim Sevojničanima, baš kao prethodno i isto tako očaranim Obrenovčanima, Lazarevčanima, Mladenovčanima, poklonio besplatan koncert".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: