Mediji: Ostavka predsednika suda u KM – "lični razlozi"

Predsednik Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici Nikola Kabašić podneo je ostavku na tu funkciju, prenose prištinski mediji.

Izvor: B92

Sreda, 14.02.2018.

16:02

Mediji: Ostavka predsednika suda u KM –
Ilustracija: Thinkstock

Izvori TV Klan Kosova navode da je ostavka podneta Sudskom savetu Kosova i da će taj savet raspravlja o tom pitanju.

Razlozi za ostavku su i dalje nepoznati, navode mediji i dodaju da je Kabašić ostavku podneo iz ličnih razloga, ali da detalje nije naveo.

Kabašić je postavljen krajem oktobra na čelo suda, kada je sprovedena integracija srpskog pravosuđa u kosovski pravosudni sistem, zasnovana na Briselskom sporazumu postignutom između Kosova i Srbije 25. avgusta 2015. godine. Tada je 40 srpskih sudija i 13 tužilaca integrisano u pravosudni sistem Kosova.

Predsednik Sudskog saveta Kosova Nehat Idrizi potvrdio je za prištinski portal Kallxo.com da je predsednik Kabašić najavio svoju ostavku ali da ona još zvanično nije prihvaćena.

Podsetimo, Kabašić je došao u žižu javnosti pošto su odlukom suda kojim je rukovodio policajci, koji su bili uhapšeni zbog sumnje da su nesavesno i neprofesionalno postupili na mestu ubistva Olivera Ivanovića, pušteni da se brane sa slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: