Premijerka o sloganima: Ja bih to drugačije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila da slogani ne mogu da podstaknu povećanje nataliteta i da je važnije da država bude ažurnija po tom pitanju.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.02.2018.

13:57

Premijerka o sloganima: Ja bih to drugačije
Tanjug, Sava Radovanoviæ

Slogani koji su se tim povodom pojavili u javnosti nisu u njenom stilu, rekla je premijerka odgovarajući na pitanja novinara, te navela da će se još razgovarati o tome.

"Nisam videla sve (slogane). Ne mogu da kažem da su oni baš u mom stilu, tako da bih ja to drugačije, ali ne bih da 'mikromenadžujem' ministarstva. Razgovaraćemo još o tome i verujem da je ovo radni naziv i korak ka pronalaženju pravog slogana za tu kampanju”, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da bi volela malo drugačiju kampanju i slogane za podsticanje nataliteta, kao i da veruje da će se u budućnosti postiće konsenzus.

Premijerka je rekla da je razumela građane i da se slaže sa njima da je važno šta se tim povodom radi u praksi i da država treba da bude ažurnija u isplati dodataka, te da trudnice ne moraju da nose “milijardu” papira na šaltere.

Istovremeno moramo da posvećujemo više pažnje kompanijama i u privatnom i u državnom sektoru da pomognu porodiljama da usklade roditeljstvo i posao. Ja bih se fokusirala na to”, rekla je Brnabić.

Na konkretno pitanje da li slogani mogu da podstaknu povećanje nataliteta, Brnabić je odgovorila: "Apsolutno, ne”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: