"Nedelje prošle od ubistva do prve razmene informacija"

Od trenutka kada su kosovski organi rekli da su spremni da sarađuju, prošle su nedelje do prve konkretne razmene informacija, kaže Nebojša Stefanović.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.02.2018.

12:35

Tanjug, Filip Krainèaniæ

Ministar unutrašnjih poslova je rekao i da je u navećem interesu Srbije da se rasvetli ubistvo Olivera Ivanovića.

"Mi smo tek u petak, koliko sam ja obavešten, dobili prve nalaze, prve forenzičke, balističke i obdukcione izveštaje, a faktički je prošlo mesec dana. Postavlja se sada pitanje - ako želite da ozbiljno saradjujete u vezi tako teškog terorističkog krivičnog dela ubistva, da li je potrebno da prodje mesec da vi prvi put podelite neke informacije”, rekao je Stefanović novinarima, povodom tvrdnji kosovskog ministra pravde Abeljarda Tahirija da Srbija ne saradjuje sa kosovskim vlastima u slučaju ubistva Ivanovića.

Što se tiče Srbije, u njenom je najvećem interesu da se ubice pronađu što pre, podvlači Stefanović, koji smatra da Tahirijeva izjava ne stoji.

"Od trenutka kada su rekli da su spremni da saradjuju i razmenjuju informacije, prošle su nedelje do prve konkretne razmene informacija. Da li to doprinosi bržem pronalasku ili daje neku priliku da onaj ko je izvršilac dela ima dovoljno vremena da uradi sve što smatra da treba da uradi da pokuša da izbegne pravdu", zapitao je ministar policije.

Prema njegovim rečima, nadležni organi Srbije apsolutno žele da sarađuju i takodje žele da policijski timovi odu da razgovaraju sa kolegama u Prištinu, pod okriljem Euleksa.

Tužilaštvo vodi istragu u tom slučaju, ukazuje Stefanović i dodaje da će se postupati prema nalogu Tužilaštva, ali i da je srpska policija spremna da da svoj doprinos, učini sve što je potrebno, te da pruži svaku informaciju koju država može, da bi se ubice uhvatile.

“Koliko sam upoznat, Ministarstvo pravde će dati informacije kojima mi raspolažemo, sve što je relevantno, da se pomogne u rešavanju tog slučaja, ali kooperacija mora pre svega doći od onih koji na terenu mogu da kontrolišu situaciju, a to su pre svega prištinske vlasti", zaključuje Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: