"Hoćete da Beograd i Beograđani žive u đubretu?Mi nećemo!"

članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović poručila je da se Blokadama ne rešava problem deponije u Vinči koji traje 40 godina.

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2018.

16:03

Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Ona je dodala da su samo oni koji žele da žive u prošlosti protiv toga da Beograd dobije uređenu deponiju.

"Hoćete da Beograd i Beograđani žive u đubretu? Mi to nećemo! Želimo Beograd koji je čist i uređen, i u kojem se rešavaju problemi koji nisu bili rešeni prethodnih 50 godina, od vodovoda i kanalizacije, preko lokalnih puteva, do višedecenijskog problema deponije u Vinči", napisaje u saopštenju Mihajlović povodom jučerašnje akcije Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" pred lokalne izbore da na jedan sat blokira ulaz u deponiju u Vinči.

"Oni koji danas organizuju blokade i protestuju protiv svega što Grad preduzima da reši nasleđeni problem decenije u Vinči, kao da priželjkuju da se prestonica Srbije narednih sto godina guši u smeću umesto da se, kao svuda u Evropi, otpad prerađuje i uz to koristi za proizvodnju toplotne energije kojom će se grejati domaćinstva, škole i bolnice", kazala je Mihajlović.

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" smatra da privatizacija deponije u Vinči i izgradnja spalionice donose ogromne finansijske obaveze i gubitak za grad Beograd, a povećavaju ekološki problem.

Mihajlović je da su poslednje četiri godine vlasti Beograda i Vlada Srbije pripremale i u "otvorenom i transparentnom" postupku sprovele javni poziv za javno-privatno partnersto za uređenje deponije u Vinči, a to je podržala Evropska investiciona banka.

Podsetila je da je Beograd prošle godine imao više od milion turista i da se ne sme dozvoliti da "bude metropola sa najvećom deponijom u Evropi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: