Severna Koreja traži pravni forum za razjašnjenje sankcija

Severna Koreja zatražila od generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da organizuje međunarodni forum pravnih eksperata zbog strogih sankcija toj zemlji.

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2018.

08:25

Severna Koreja traži pravni forum za razjašnjenje sankcija
Getty images

Severna Koreja će tražiti od tih eksperata da ocenjuju sve jače sankcije Saveta bezbednosti UN prema toj zemlji, za koje kažu da ugrožavaju "pravo na postojanje" njihovih građana.

U saopštenju severnokorejske misije pri UN navodi se da pojačane sankcije, podstaknuke SAD i njihovim pristalicama, stvaraju blokadu, narusasvaju suverenost zemlje i krše medjunarodno pravo, prenosi AP.

Severnokorejska misija je optužila SB UN da se ponaša necivilizovano time što društvo Severne Koreje želi da vrati u istoriju i time što narodu Severne Koreje krši pravo na život i razvoj.

Severna Koreja je od sekretarijata UN tražila organizovanje pravnog foruma pre godinu dana, medjutim, zahtev im je odbijen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: