Svečana večera, kucanje čašama i "Vulin da ćuti 100 dana"

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović priredila u rezidenciji na Pantovčaku svečanu večeru za predsednika Srbije Aleksandra Vučića i delegaciju Srbije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.02.2018.

07:50

Svečana večera, kucanje čašama i
Tanjug, Dimitrije Goll

Ona je, u obraćanju zvanicama, rekla da je čula da je i u Srbiji najbitnije biti dobar domaćin. "Isti je slučaj i kod nas. Moja majka se uvek trudila da gosti koji dolaze kod nas ne odu posle na roštilj", našalila se predsednica Grabar Kitarović.

Istakla je da je poseta predsednika Vučića značajna. "Na mojim rukavima je danas pisalo 'hrabrost'. Nadam se da će sledeći put pisati 'mudrost'", naglasila je Grabar Kitarovićeva i dodala da voli motivacione poruke.
Tanjug, Dimitrije Goll
Ona se Vučiću i delegaciji izvinila ako su doživeli neku neprijatnost, te dodala da se radi o manjini, a da većina Hrvata želi razgovore i dogovor.

Predsednik Vučić je uzvraćajući ocenio da je gostoprimstvo koje mu je ukazano u Zagrebu na visokom nivou i pozvao Grabar Kitarovićevu da dođe u Srbiju garantujući joj da će se uveriti u srpsko gostoprimstvo. Još jednom je ponovio da ne mari za proteste koji su održani tokom dana u Zagrebu.
Tanjug, Dimitrije Goll
Izrazio je zadovoljstvo zato što u srpskim medijima nije bilo negativnih komentara upućenih Hrvatima povodom ove posete. Vučić se našalio da je pozvao ministra Aleksandra Vulina i poručio mu da i za njega važi 100 dana ćutanja na teme iz prošlosti.

Vučić je kazao da se nada boljim odnosima Hrvatske i Srbije. Dodao je da mu je posebno zadovoljstvo to što se danas na Poslovnom forumu okupio veliki broj privrednika iz Srbije.
Tanjug, Dimitrije Goll
Na svečanu večeru pozvani su i brojni srpski i hrvatski privrednici, predstavnici javnog i kulturnog života, kao i verski velikodostojnici. Među zvanicama bio je i srpski glumac Miki Manojlović.

Vučić sutra nastavlja posetu Hrvatskoj obilaskom mesta Vrginmost, u kojem živi srpsko stanovništvo i učešćem na skupštini Srpskog narodnog vijeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: