Sakašvili otet ili uhapšen: Muškarci ga strpali u kombi

Bivši gruzijski predsednik Mihail Sakašvili koji je i lider ukrajinskog Pokreta novih snaga, priveden je danas u Kijevu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.02.2018.

14:41

Sakašvili otet ili uhapšen: Muškarci ga strpali u kombi
Getty images

"Mihail Sakašvili otet je danas iz restorana Suluguni nedaleko od prostorija naše stranke", rekla je njegova portparolka Tatjana Bagranovskaja za Tass, dodavši da je nasilno ubačen u beli kombi i odveden na nepoznatu destinaciju.

Ona je rekla i da su ljudi koji su priveli Sakašvilija su bili u maskirnim uniformama i da se nisu predstavili.

Podasetimo, u decembru prošle godine policija je pokušala dva puta da uhapsi Sakašvilija. Prvi put im je n pobegao na krov zgrade u kojoj je živeo i preti da će se ubiti skokom.

Drugi put su ga ukrajinski policajci pokušali uhapsiti u grupi demonstranata među šatorima, koji su protestanti postavili u Kijevu u znak podrške Sakašviliju.

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) saopštila je ranije da je Sakašvili optužen za saučesništvo u kriminalnoj grupi. Pre toga je Sakašvilijev advokat Pavel Bogomazov rekao da je njegov klijent optužen za pokušaj rušenja ukrajinskih vlasti.

Sakašvili je ranije izjavio da je spreman da, ako treba, povede novu ukrajinsku vladu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: