Napadnut novinar TV N1 Nikola Radišić

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine oštro osuđuju pretnje Nikoli Radišiću, novinaru TV N1.

Izvor: B92

Petak, 02.02.2018.

13:27

Napadnut novinar TV N1 Nikola Radišić
Foto: Screenshot

Radišiću su u centru grada dva nepoznata lica uz pljuvanje psovali mater "američku" i "izdajničku". Radišić je zbog ugožavanja sigurnosti iz člana 138 stav 3 Krivičnog zakona podneo krivičnu prijavu protiv nepoznatih učinilaca.

"Najviše zahvaljujući Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije, koji se novinarima TV N1 uglavnom obraća vrlo agresivno, na krajnje neprofesionalan i optužujući način, a zatim i niže rangiranim funkcionerima SNS-a, koji ovu TV kuću etiketiraju kao 'američku' ili 'CIA' televiziju ili, u najboljem slučaju, medij koji 'radi protiv Vlade Srbije', TV N1 je odavno izložena otvorenim, sirovim, gotovo i beskrupuloznim napadima i pritiscima, tako da poslednje pretnje Nikoli Radišiću, nažalost, spadaju u red – očekivanih", saopštila su dva novinarska udruženja.

NUNS i NDNV takođe kažu da zahtevaju da se počinioci što pre pronađu, da se protiv njih preduzmu sve zakonom predviđene mere i novinarima garantuje bezbednost.

"Takođe apelujemo na nosioce javnih funkcija da povedu računa o svojoj retorici: targetiranju i etiketiranju nema mesta pogotovo kad je javni govor u pitanju", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: