"Pravno obavezujući dokument, pa bismo mogli u EU"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da EU očekuje od Srbije pravno obavezujući dokument sa Prištinom, posle kojeg bismo mogli da postanemo članica EU.

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2018.

15:21

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ nr

Vučić je preneo da mu je to rekao i predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani, sa kojim se sastao u Beogradu, i dodao da su razgovarali o mnogim pitanjima, između ostalog i o regionalnoj stabilnosti, pitanju vladavine prava...

Tajani je to potvrdio na zajedničkoj pres-konferenciji i precizirao da sporazum treba da bude potpisan pred formalno učlanjenje Srbije u EU.

Vučić je zahvalio predsedniku Evropskog parlamenta na poštovanju Srbije i srpskog naroda i na tome što je dobro upoznao i Srbiju i Zapadni Balkan.

"Da je Evropska unija imala više takvih ljudi, koji na taj način poštuju srpski narod, uveren sam da bismo i mi bili mnogo vredniji i imali bolje rezultate", rekao je Vučić na pres-konferenciji nakon susreta i razgovora s Tajanijem.

Kako je naveo, lično je počastvovan zbog posete Tajanija, "čoveka koji na svakom mestu pokazuje izuzetno znanje ne samo o Srbiji, već i o Zapadnom Balkanu i uopšte Balkanu".

“Hvala i za podršku Srbiji na njenom putu ka EU. Visoko cenimo činjenicu da EP, kao direktno izabrano zakonodavno telo koje pedstavlja 400 miliona ljudi, prepoznaje važnost proširenja EU na Zapadni Balkan”, rekao je Vučić.

Vučić je prethodno izjavio da je prihvatio poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da poseti Zagreb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: