"Mislim da je Đilas stručnjak, SPS da nastavi sa SNS"

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić rekao je za Danas da je dobro što je SPS izabrala da samostalno izađe na beogradske izbore.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.01.2018.

21:34

Foto: Tanjug, arhiva

On je istakao da nije hteo da pristine na predlog grupe građana sa Vračara da se kandiduje za gradonačelnika, a komentarisao je i jesenji haos u Beogradu, kada su mnoge ključne tačke u Beogradu bile blokirane zbog rekonstrukcije.

“Održavanje se planira. Ne mogu se usred sezone zatvoriti tri tačke u Beogradu neophodne za funkcionisanje grada, kao što je to bilo jesenas. To stvara haos u saobraćaju. I razvojni projekti mogu da se planiraju. Deo razvojnog projekta Branka Pešića bila je i Savamala - Savski amfiteatar. Ušli smo u Savamalu, dobro, ušli smo malo brzo, ali smo ušli”, rekao je Mrkonjić.

Mrkonjić je istakao da “ne bi da kritikuje železničku stanicu Prokop, za koju je rekao da nije završena, već prekrečena i otvorena”.

“I ja sam otvarao projekte koji nisu bili dovedeni do kraja”, istakao je Mrkonjić.

Na opasku da je svojevremeno hvalio Dragana Đilasa i pitanje da li bi mogao da sarađuje sa njim ukoliko dobije većinu na izborima rekao je da je ”uvek sa svakim od dokazanih stručnjaka spreman da sarađuje”.

“Tu za mene nema nikakvih političkih konotacija. Mislim da je Đilas stručnjak. Ne znam detalje kako je vodio grad, ja sam bio ministar saobraćaja, ali smo dobro sarađivali”, rekao je Mrkonjić.

On je dodao da je apsolutno uveren da nakon izbora socijalisti treba da nastave saradnju sa naprednjacima u Beogradu.

"I ova generacija beogradskih političara uradila je dosta. Jedini problem je što teško prihvataju sugestije i kritike. Ljudi koji se bave razvojem na duži period moraju da budu spremni na kritiku, jer će u suprotnom nailaziti na dve vrste otpora - na otpor kod građana koji dolazi iz neznanja, i na otpor onih kojima ne odgovara što se to gradi sada", istakao je Mrkonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: