Tači "in ingliš", tako je... VIDEO

Hašim Tači nije želeo da s novinarom TV Prve u Davosu razgovara na srpskom jeziku. Takođe, odbio je da odgovori da li će biti pozvan u Specijalni sud.

Izvor: B92, Prva

Četvrtak, 25.01.2018.

12:22

Tači
Screenshot

Na pitanje novinara šta se dešava u kosovskoj Skupštini u vezi mogućnosti ukidanja Specijalnog suda koji bi trebalo da sudi odgovornima za zločine OVK, premijer Kosova je rekao da je Kosovo do sada bilo veoma korektno kada je u pitanju sprovođenje međunarodne pravde.

"Veoma blisko sarađujemo sa Tribunalom u Hagu. Kosovo podržava i danas međunarodnu pravdu. Nemamo šta da krijemo, ispunjavamo svoje obaveze i sarađivaćemo vrlo blisko sa međunarodnom zajednicom", istakao je kratko Tači, koji je pokušao da završi razgovor. Međutim, upitan je i da li mu je poznato da su mnogi svedoci iz slučaja "Haradinaj" nestali, kao i da brojni drugi predmeti vezani za ratne zločine počinjene na Kosovu tokom rata nisu procesuirani do kraja. "Verujem da su suđenja bila pravična, transparentna i kredibilna...", istakao je kosovski premijer i završio razgovor.

Na pitanje da li očekuje da Specijalni sud i njega pozove, Tači se okrenuo i otišao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: