"Još niko nije svečano otvarao septičku jamu"

Leskovački novinari su dobili nesvakidašnji zvaničan poziv da prisustvuju svečanom otvaranju septičke jame u osnovnoj školi u mestu Miroševce.

Izvor: Južne vesti

Utorak, 23.01.2018.

08:07

Ilustracija: Thinkstock

Kako dodaju Južne vesti, poziv je stigao od Agencije za lokalni ekonomski razvoj, za koju je prethodno portal jugmedia.rs naveo da je ugašena.

Prema mišljenju potpredsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i urednika "Kikindskih novina" Željka Bodrožića, ovakva situacija samo pokazuje besmisao u koji smo upali.

Do sada su svečano otvarani brvno u Donjem Vlasu, rampa za osobe sa invaliditetom, ali i čajna kuhinja u Domu zdravlja u Ražnju, dok će prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović ostati upamćen, dodaju Južne vesti, i po otvaranju turskog butika i održavanju konferencije za novinare na Svetoilijskom groblju, kada je, između ostalog, svečano otvoren toalet.

Očigledno je, priča Bodrožić, da se, kako vreme prolazi, standardi spuštaju, jer krenulo se od liftova, preko semafora, pešačkih prelaza, a sada je na red došla i septička jama.

Prema procenama urednika Vranjskih Saše Stojkovića, 98% novinara su “režimski”, koji su u celoj situaciji samo nemi posmatrači onoga što čini trenutna vlast, a što se u Srbiji nikada nije dešavalo.

Prema mišljenu obojice, banalnih stvari bilo je i u Vranju i u Kikindi, ali još niko nije puštao u rad iliti "svečano otvarao" septičku jamu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: