Čavušoglu: Francuska da se ponaša kao saveznik

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu kritikovao je Francusku zbog odluke da zatraži hitan sastanak SB UN o situaciji u Siriji.

Izvor: Beta/AP

Nedelja, 21.01.2018.

17:17

Čavušoglu: Francuska da se ponaša kao saveznik
Foto: GettyImages

Francuska je to zatražila nakon što je Turska pokrenula ofanzivu na kurdsku sirijsku enklavu Afrin.

Čavušoglu je rekao novinarima u Bagdadu da Turska očekuje da Francuska podrži savezničku zemlju, a ne "terorističku organizaciju".

Turska će tretirati Francusku kao zemlju koja je na strani terorista, ako se Pariz ne bude ponašao kao saveznik, kazao je šef turske diplomatije.

Fancusko Ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je ranije danas hitan sastanak Saveta bezbednosti UN o pogoršanju situacije u Siriji.

Turska vojska je juče počela operaciju "Maslinova grana", i pokrenula vazdušne i artiljerijske napade na kurdske Jedinice za zaštitu naroda u tom području, a danas je započela i kopnenu ofanzivu.

Te kurdske formacije Ankara smatra terorističkim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: