"Ovako je govorio Oliver – da se ne zaboravi"

Nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije Momčilo Trajković na Fejsbuku je objavio jednu od izjava Olivera Ivanovića s porukom “da se ne zaboravi”.

Izvor: B92

Nedelja, 21.01.2018.

08:43

Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Ubijeni lider GI SDP je u toj izjavi pokušao da dođe do odgovora “zašto je on i zašto tada” uhapšen pod navodnim optužbama za ratne zločine.

”Dugo će to biti pitanje i za mene i za moje najbliže. Mogu samo da nagađam ko stoji iza svega što mi se događa. Možda zato jer sam atipičan, pa malo štrčim, jedini preostao kao aktivan u politici od onih Srba koji su se pojavili 1999. godine ili ranije. Možda jer sam bez podrške neke političke partije, pa sam možda lakša meta nego neko ko ima moćnu stranku, pogotovu stranku u vladi, iza sebe. Jer, trebalo je Albancima pokazati da će hapsiti i Srbe i to one viđenije pa prema tome nema smisla da se protive osnivanju Specijalnog suda, istragama za korupciju. Verujem da nisu očekivali reakciju vlasti Srbije, jer smatraju da nisam direktno vezan za vladu ili neku stranku na vlasti. Možda zato što su me albanski politički krugovi od samog početka ocenjivali kao nekog ko je uspostavio dobru komunikaciju sa međunarodnim predstavnicima i time napravio prostor da se srpski zahtevi tretiraju pravednije. Time je sprečeno potpuno čišćenje Severne Mitrovice i Zvečana, proterivanje svih Srba pa tek nakon nekog vremena povratak samo dela srpskog stanovništva, po hrvatskom receptu”, rekao je tada Ivanović.

Podsetimo, nekadašnji državni sekretar je ubijen u utorak 16. januara, ispred svoje kancelarije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: