HRW: SAD pod Trampom ohrabruje diktatore

Organizacija Hjuman rajts voč ocenila je da nova netolerancija u zemljama kao što su SAD ohrabruje represivne diktatore od, kako navodi, Rusije do Kine i Turske

Izvor: B92

Četvrtak, 18.01.2018.

10:24

HRW: SAD pod Trampom ohrabruje diktatore
Foto: Tanjug/AP

U godišnjem izveštaju HRW navodi da antiimigrantska, populistička politika predstavlja "ogromnu pretnju" za teško izborena prava manjina u demokratijama, prenosi AP.

Direktor HRW Kenet Rot ukazao je konkretno na predsednika SAD Donalda Trampa rekavši da je on "prekršio sve tabue protiv rasizma, mizoginije, ksenofobije".

Iako Trampove pristalice pozdravljaju njegov otvoren diskurs, Rot smatra da to ne nailazi na dobar prijem u međunarodnim okvirima te da "još više otežava da se stigmatizuju autoritarni lideri".

U izveštaju se demokratske vlade pozivaju da se pozabave problemima koji omogućuju širenje populizma, kao što su nejednakost prihoda, strah od terorizma i rastuća migracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: