Izabran novi direktor Agencije za borbu protiv korupcije

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije je izabrao Dragana Sikimića za direktora, objavljeno je na sajtu te institucije.

Izvor: B92

Sreda, 17.01.2018.

15:12

Izabran novi direktor Agencije za borbu protiv korupcije
screenshot

Dragana Sikimića, zamenika direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Odbor je izabrao jednoglasno, a na sednci su jednoglasno izabrani i novi predsednik Odbora Danica Marinković i zamenik predsednika Odbora Miloš Stanković.

Kako se navodi, na današnjoj sednici Odbora obavljen je razgovor sa kandidatima u užem krugu za izbor na funkciju direktora Agencije, Dejanom Damnjanovicem i Draganom Sikimicem, dok je kandidat Željko Ivanji obavestio Odbor da odustaje od konkursa.

Konkursna komisija je prošle nedelje obavila razgovor sa 11 kandidata i predložila tri kandidata za uži izbor.

Odbor Agencije objavio je u novembru javni konkurs za izbor direktora nakon što je Majda Kršikapa 13. novembra podnela neopozivu ostavku na tu funkciju.

To je treći javni konkurs za izbor direktora agencije u poslednjih godinu dana.

Inače, mandat direktora agencije traje pet godina, a uslovi za izbor su, izmedu ostalog, da kandidat ima završen Pravni fakultet i najmanje devet godina radnog iskustva, kao i da nije član političke stranke odnosno političkog subjekta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: