Akcija za obnovu Prve kragujevačke gimnazije VIDEO

Donatorski doručak za obnovu Prve kragujevačke gimnazije, koja je pretrpela veliku štetu u nedavno podmetnutom požaru, održan je u holu te škole.

Izvor: Tanjug

Subota, 13.01.2018.

23:49

Akcija za obnovu Prve kragujevačke gimnazije VIDEO

Prema rečima direktorke škole Slavice Marković očekuje se da će biti prikupljeno više od milion dinara.

Ona je za Tanjug precizirala da je danas donirano oko 560.000 dinara, a da su pravna lica najavila da će u ponedeljak, 15. januara, uplatiti oko 600.000 dinara.

Novac su donirali sadašnji i bivši učenici gimnazije, privrednici i Kragujevčani svih generacija, objavljeno je na kragujevačkom sajtu Ritam Grada.

Kako se navodi, akciju su podržali udruženje "300 Kragujevčana", Đački parlament gimnazije, studentska udruženja i privrednici.

Inače, u požaru koji je u Prvoj kragujevackoj gimnaziji podmetnut u noći između 3. i 4. januara ove godine uništene su direktorska i kancelarija sekretara škole, računovodstva i nastavnička kancelarija i učionica.

Vatra je uništila dokumentaciju iz kancelarija, vredne knjige i slike, a požar je jednim delom zahvatio i bibliotečki fond.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: