Doček srpske Nove godine ispred Hrama svetog Save

Gradski menadžer Goran Vesić pozvao je sve Beograđane i goste Beograda da dočekaju Srpsku Novu godinu ispred Hrama svetog Save.

Izvor: B92

Subota, 13.01.2018.

14:36

Doček srpske Nove godine ispred Hrama svetog Save
Foto: Thinkstock

"Plato ispred Hrama svetog Save i ovoga puta biće mesto gde ćemo zajedno proslaviti srpsku Novu godinu i zato želim da poželim dobrodošlicu svima koji večeras odluče da dođu i proslave ovaj događaj. Uz tradicionalni program i novogodišnji vatromet poželimo jedni drugima da nam i ova godina bude obeležena zajedništvom, dobrim zdravljem i uspehom", kazao je Goran Vesić, saopštio je Sekretarijat za informisanje grada.

Ovogodišnju proslavu srpske Nove godine obeležiće horovi muzičkih škola „Stanković” i „Grocka”, muzički program „Shake and Spear”, bdenije i moleban kao i tradicionalni vatromet tačno u ponoć.

Takođe večeras, na platou ispred zgrade opštine Zvezdara u Bulevaru kralja Aleksandra za besplatnu zabavu na otvorenom od 20.30 časova biće zaduženi Miligram i Dženan Lončarević.

Do 28. januara u okviru manifestacije „Božićno seoce kod Hrama” za sve posetioce ipred Hrama svetog Save biće organizovani muzički programi u kojima će učestvovati dečji horovi „Orlić”, „Čarolija”, „Kralj Petar drugi Karađorđević”, „Vocal kids” i drugi, kao i grupa „357”, „Nemanja Nikolić trio”, Dušan Svilar, „Neverne bebe”, Aleksandra Radović, Slobodan Trkulja, Žarko Dančuo, „Sveti Roman” i drugi.

Biće organizovane i viteške igre za decu, nastup Svibora, Ruskih bogatira, prikazi ruskih bajki u kripti Hrama, izložba vitraža „Ikonostas svetlosti” i druge manifestacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: