Dodik demantovao da u RS deluju paravojne jedinice

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je medijske navode da se u tom bosanskom entitetu formiraju određene paravojne formacije.

Izvor: Beta

Subota, 13.01.2018.

11:27

Dodik demantovao da u RS deluju paravojne jedinice
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

"Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da ‘predsednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice’ su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana", saopštio je kabinet predsednika RS.

Da je to tako, dodaje se u saopštenju, "svedoči i činjenica da se autor spornog teksta nije pozvao ni na jednu proverljivu činjenicu koja bi ukazivala na tačnost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj".

Sarajevski portal Žurnal preneo je tekst o tome da pripadnici organizacije "Srbska čast", koje su obučavali ruski i srpski specijalci, imaju zadatak da učestvuju u razbijanju bilo kakvih protesta koje bi u RS organizovala opozicija.

Žurnal je objavio fotografije pripadnika "Srbske časti" koji su bili u Narodnoj skupštini RS, fotografije njihove šetnje ulicama Banjaluke, kao i njihove fotografije sa fantomkama na glavama i naoružane.

Priču o ovoj, kako se navodi, paravojnoj jedinici, juče je, pozivajući se na informacije Žurnala, objavio je londonski list Gardijan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: