Zaražena hrana za bebe ostala u vrtićima, bolnicama...

Kako javlja AP, u Francuskoj akcija povlačenja proizvoda za bebe zaraženih salmonelom doživela fijasko. "Laktalisovi" proizvodi ostali u bolnicama, vrtićima...

Izvor: Tanjug

Petak, 12.01.2018.

11:22

Zaražena hrana za bebe ostala u vrtićima, bolnicama...
Getty images

Osim toga, kontaminirani proizvodi velikog francuskog proizvođača hrane za bebe ostali su i u vodećim supermarketima i najvećim apotekama iako su pre više dana rezultati pokazali da je u pojedinim prizvodima hrane za bebe nađena bakterija salmonela.

Ministar finansija Bruno Le Mer je zbog toga danas pozvao na sastanak šefa francuskog mlečnog giganta, "Laktalisa", ali je, gostujući na televiziji BFM, priznao da ne može da garantuje da opozovano mleko više nije dostupno na tržištu.

Francuska ministarka zdravlja Anjes Bizen je u današnjoj izjavi za radio-televiziju Evrioa-1 insistirala na tome vlada "nije mogla biti jasnija" sa zdravstvenim upozorenjima koja je izdala.

"Laktalis" je naredio povlačenje mleka iz prodaje u oko 30 zemalja nakon što je u jednoj od njegovih fabrika pronađenja salmonela. Vlasti su objavile da je pre naloga za povlačenje mleka bilo hospotalizovano 18 beba koje su konzumirale kontaminirane proizvode, kao i da su se sve one posle oporavile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: