Samo za jedan osporeni doktorat podneta žalba

Od 95 predavača čiji rad nije prošao kontrolu Komisije za akreditaciju, Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje stigla je samo jedna žalba koja je odbijena.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.01.2018.

23:15

Samo za jedan osporeni doktorat podneta žalba
Foto: Thinkstock

Generalni sekretar Nacionalnog saveta Miodrag Popović rekao je za list da se odsustvo žalbi može objasniti time da je većina vlasnika osporenih diploma prihvatila odluku Komisije za akreditaciju, piše "Politika".

Prema njegovim rečima vlasnici osporenih diploma biće "vraćeni u prethodno zvanje - kao predavači bez doktorata".

List navodi da se ne može sa sigurnošću reći da li će zaista tako biti, jer je Ministarstvo prosvete nedavno saopštilo da se "sporne doktorske diplome mogu smatrati validnim ukoliko su ih izdale visokoškolske ustanove čiji je osnivač Republika Srbija, a koje nemaju saglasnost unverziteta za nastavni plan magistarskih studija".

Ukoliko profesori "pređu" preko odluke Komisije, Popović je rekao da bi trebalo da reaguje inspekcija Ministarstva prosvete, a ako se to ne dogodi, Komisija za akreditaciju ima pravo na vanredni nadzor ustanove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: