Buran doček u Beču: Uništene kase, požari i 4.247 poziva

U Beču je u novogodišnjoj noći pričinjena velika šteta pirotehničkim sredstvima, a krivične su podnete zbog seksualnog napastvovanja i remećenja javnog reda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.01.2018.

22:16

Buran doček u Beču: Uništene kase, požari i 4.247 poziva
Ilustracija: Thinkstock

Policija je saopštila da je u noći između nedelje i ponedeljka imala 4.247 poziva, a da je patrola morala 126 puta da izlazi na teren i opominje građane zbog uznemiravanja suseda bukom.

Osim toga, patrola je 387 puta izašla na teren zbog zabranjenih pirotehničkih sredstava, dok su vatrogasci 57 puta reagovali zbog požara.

Takođe, ističe se da su čuvari reda zaplenili “velike količine zabranjenih petard i podneli 80 prijava

Jedan muškarac je pokušao da “ilegalnu petard” ispali ispred policijske stanice.

Brojne telefonske govornice, automati za cigarete, kase za novine, automobili, stanovi i balkoni oštećeni su zbog pirotehnike, a nekoliko raketa izazvalo je požare u stanovima u Beču.

Osim toag, jedna raketa je 41-ogodišnjem Bečliji raznela šaku neposredno posle ponoći.

Kada je reč o proslavi Nove godine na ulicama Beča, policija je podnela devet prijava zbog telesnih povreda, uhapsila jednu osobu zbog opiranja izvršnoj vlasti, te jedno lice pritvorila zbog prekršaja oko zakona o strancima.

Podneto je pet prijava zbog seksualnog napastvovanja, jedna prijava zbog remećenja reda, kao i osam prijava i 16 kazni zbog kršenja zakona o pirotehnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: