Nova godina stigla u prvu evropsku prestonicu

Glavni grad Rusije, Moskva prva je evropska prestonica koja je dočekala Novu 2018. godinu, uz veliki vatromet na Crvenom trgu.

Izvor: Beta

Nedelja, 31.12.2017.

22:19

Nova godina stigla u prvu evropsku prestonicu
Tanjug-AP

Organizovan je veliki vatromet na širem području grada, a najveći u samom centru, koji je bio obasjan svetlom.

Zajedno sa Moskvom, Novu godinu su od evropskih prestonica dočekali Ankara, Jerevan, Tbilisi i Minsk.

Nova godina je prvo dočekana na Samoi i u republici Kiribati u Tihom Okeanu, sa 13 sati razlike u odnosu na srednjoevropsko vreme.

Prethodno je Nova godina dočekana na dalekom istoku, gde je u Sidneju u Australiji tradicionalno priredjen veliki vatromet u luci, a obeležen je bojama duge, čime je ta zemlja proslavila nedavno doneti zakon o legalizaciji istopolnih brakova.

Nešto ranije je Novu godinu dočekao Novi Zeland s nekoliko desetina hiljada okupljenih na ulicama, plažama i gradskim trgovima, pod vatrometom. Japan je dočekao na svoj način molitvama za mir i sreću u hramovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: