Ministar Đorđević razgovarao sa ambasadorom EU Fabricijem

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević danas razgovarao sa šefom delegacije Evropske unije Semom Fabricijem.

Izvor: Beta

Petak, 22.12.2017.

14:24

Ministar Đorđević razgovarao sa ambasadorom EU Fabricijem
Tanjug, arhiva

Đorđević je istakao da je proces priključenja EU strateški pravac Srbije i jedan od najvažnijih stubova spoljne politike, saopšteno je posle sastanka.

Na sastanku je razgovarano o pregovaračkim poglavljima 2 (slobodno kretanje radnika) i 19 (socijalna politika i zapošljavanje), kao i o saradnji u oblasti upravljanja migrantskom krizom i reformskim procesima u oblasti zapošljavanja i socijalne politike, posebno o socijalnoj inkluziji i rodnoj ravnopravosti.

"Prioritet Srbije je punopravno članstvo u EU i istrajaće na svom putu i uraditi sve što je potrebno, ali po meri svojih građana. Na ovaj način podići ćemo standarde na nivo koji je i iznad onoga što EU očekuje od nas", rekao je Đorđević i zahvalio šefu delegacije EU na dosadašnjoj podršci Srbiji na njenom evropskom putu.

Fabrici je kazao da je otvoren za svaku vrstu podrške koja je Srbiji potrebna na njenom evropskom putu i da će se lično angažovati za unapređenje saradnje, kao i da su sve ideje i sugestije koje dolaze za srpske strane uvek dobro došle, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Dodaje se da je razgovarano i o projektima koji se finansiraju iz fondova EU i učešću Srbije u novim programima EU u cilju kreiranja i sprovođenja javnih politika u oblastima rada i zapošljavanja, socijalne inkluzije i antidiskriminacione politike i rodne ravnopravnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: