"I te kako će da odgovaraju za svoja zlodela / VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će odgovarati svi koji su učestovali u organizovanju i izazivanju nasilja tokom utakmice Partizan-Crvena zvezda.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.12.2017.

22:01

Foto: StarSport

On je istakao da će odgovarati svi bez obzira na to da li su građani Hrvatske.

"Ne znam šta su radili ne samo huligani, nego i kriminalci iz pojedinih republika bivše Jugoslavije i nekih drugih zemalja, jer nisu došli da gledaju. Učestvovali su u organizovanju i izazivanju nasilja i naravno da će odgovarati. To što ste Hrvat ili građanin Hrvatske, ne ekskulpira vas od prekršajne i krivične odgovornosti", rekao je Vučić u Havani odgovarajući na pitanje srpskih novinara.

Onima koji u tome nisu učestovali, zahvalio se što su bili i platili kartu.

"A oni koji su učestovali u nečemu, oni će za svoja zlodela i te kako da odgovaraju", zaključio je Vučić.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske je saopštilo da su četvorica hrvatskih državljana učestvovala u neredima u Beogradu.

MUP Srbije je posle nasilja na utakmici Partizana i Zvezde saopštio da je u "prostorije policije dovedeno ukupno 26 osoba", kao i da ima više povređenih.

Podsetimo, o temi huligana Vučić je, kao premijer u maju 2016. godine, rekao da mu je veoma teško da govori o tom pitanju.

“Ako o tome budem govorio to će značiti da ćemo to da sprovedemo, ako ne, izviniću se svima za to što nemamo dovoljno snage da to uradim", rekao je tada Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: