Priština mora da plati štampariji 5 miliona € zbog pasoša

Priština će, nakon dužeg suđenja, morati da plati austrijskoj štampariji "Austrijska državna štamparija", obeštećenje u visini od 4,95 miliona evra.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.12.2017.

09:52

Priština mora da plati štampariji 5 miliona € zbog pasoša
Thinkstock

To obeštćenje moraće da se plati još u toku ove godine.

U julu je austrijska štamparija dobila za pravo pred arbitražnim sudom Međunarodne trgovinske komore u Parizu u sporu protiv Prištine.

Štamparija je dobila posao da izradi biometrijske pasoše za građane Kosova, ali je došlo do problema u realizaciji ovog posla.

Austrijska štamparija podnela je tužbu, te i dobila presudu, a kada se Kosovo protivilo da plati obeštećenje zaprećeno je zaplenom imovine "Republike Kosovo", što je sada urodilo plodom pa je Priština odlučila da plati traženu svotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: