Agent FBI smenjen zbog poruka protiv Trampa

Agent FBI Piter Strzok koji je učestvovao u istrazi predsedničke kampanje Donalda Trampa 2016. i smatrao da bi trebalo da pobedi Hilari Klinton, "sklonjen".

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

09:01

Agent FBI smenjen zbog poruka protiv Trampa
Getty images

Kako je objavio "Njujork tajms", Strzok je u jednoj od preko 300 poruka poslatoj advokatu FBI Lizi Pejdž rekao da Klinton "jednostavno mora da pobedi". Ministarstvo pravde prosledilo je komitetima Kongresa kopije 376 poruka, a u koje je list imao uvid.

Njujorški list piše da ovakve poruke pokazuju zabrinutost u FBI da bi Trampovo predsedavanje moglo da politizuje FBI.

Strzok je isključen iz istrage specijalnog savetnika Roberta Malera o navodnom ruskom mešanju posle medijskih navoda da je razmenjivao tekstualne poruke koje su bile protiv Donalda Trampa, a za Hilari Klinton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: